Jag vart så glad när jag började se #nofilterskin dyka upp i mitt flöde. Det är ett underbart initiativ. Vi måste sluta jämföra oss med filterbilder och komma tillbaka till verkligheten.

Självklart tänkte jag lägga ut en bild också tills tvivlen poppade upp. Ska man lägga upp en sån bild ska man ju inte leta upp en 5 år gammal bild tagen i perfekt ljus. Det ska vara nytaget och utan makeup. När jag la ut bilderna på Sachajuan Hair in the Sun var jag osminkad och använde inget filter. Det gör jag aldrig på ansiktsbilder. Hm jo jag har använt filter men mest skämtsamt och det syns att det är filter också

Initiativet är underbart men vi som kan köpa bra produkter och göra regelbundna behandlingar har ju det lite lättare. Även äta riktigt bra nyttig mat och träna är viktigt för utseendet. Alla kan inte det även om jag hävdar att det finns billig nyttig mat och träning kan ske även utan PT och gym. På ett sätt kanske filtren har jämnat ut skillnaden mellan de med bra förutsättningar och de med mindre bra?

Sen har vi ju den underbara golden hour som är underbar att ta bilder i. För att inte tala om bilder med intressanta omgivningar. Som sagt, ett bra initiativ men med uppenbara fallgropar.

Det söta är att jag skriver det här när jag är på semester och knappt sminkar mig och mobilen fylls med bilder ändå. Råkade lägga ut en filterfri bild utan smink tagen på en trevlig restaurang mitt i Visby med en söt hund. Att jag var osminkad kom jag ihåg när vi kom tillbaka till stugan 😅 För att för en gång skull lyda mina råd så lägger jag ut bilden med blemmor, ansiktshår och rynkorna ute i solen. Yes självklart är jag osminkad och har inte gjort en behandling sen jag gjorde microneeling #nofilter #nomakeup

Kanske skärper jag mig till hösten och återgår till behandlingar, smink och bättre kost…