Inlägget innehåller reklamlänkar

Nuxe Spf 50 Light fluid high protection är en lätt fluid som känns perfekt för lata dagar på stranden. Doften är somrig och har den klassiska Nuxe doften. Ni som använt deras Huile Prodigieuse vet säkert vilken doft jag menar, den är svår att beskriva men det är en underbar doft. Den skyddar mot både UVA och UVB-strålar.

Den är som en väldigt lätt lotion och är lätt att applicera. Jag kombinerar ofta den med Gilda Energising Vitamin C Serum för att maximera skyddet. Självklart använder jag solhatt om jag ska på stranden men solen når ändå ansiktet. Med tanke på vad jag lägger på behandlingar och krämer är det ju korkat att förstöra resultaten med överdrivet solande. Om du tror att ett solskydd gör att du kan spendera timmar i solen utan risk är mitt råd, stanna hemma. Vi andra som använder solskydd för att reducera risken för solskador men ändå är försiktiga så är det här en bra produkt.

Designen på flaskan är riktigt sommarsnygg och den känns fräsch att ha i strandväskan. Plast är smidigt och pipen gör det lätt att klämma fram en lagom mängd. Solskyddet är löst i konsistensen och är lätt att smörja in mjukt. Ni som följer mig vet att jag är ganska bra på att hitta svagheter hos många produkter. Den här svider om du får den i ögonen. Den känns inte klibbig och man blir inte så läskigt vit som man kan bli ibland.

Jag tycker verkligen om Nuxe spf50 när jag är på stranden men huden blir för blank för att den ska kännas bra på stan eller på jobbet. På beachen känns glansigheten mer passande. Min känsliga hud får inga utslag av den men jag har läst att det är lite av en myt att man får finnar av solskydd. Använder du ett solskydd anpassat för ansiktet så ska det inte vara någon större risk. Tänk även på att solskydd har kort hållbarhet så bunkra inte upp med mer än du använder upp inom en kort tid.

Det här är ett fysikaliskt solskydd med naturliga ingredienser så det ska vara det bästa alternativet för din huds mikrobiom. Solskyddet ska lägga sig som en skyddande hinna över din hud. Som vanligt är naturligt ingen garanti för att det är milt utan bara att det är naturligt. Den är vegansk för er som undrar.

Nuxe Spf 50 Light fluid high protection finns hos bla Meds för 169kr. Det är ett solskydd jag gärna köper igen