Inlägget innehåller reklamlänkar till Hudoteket

Här ser ni kitet och proverna.

Söndagsmasken kör ju många. Idag blev det istället en onsfagsmask. Jag har några prover hemma från Esse och vart extra sugen att använda dem efter att ha testat Esse Resurrect Serum Det är ett av mina favoritserum. Nu tänker jag alltså smyga in lite Esse i min hudvårdsrutin. Jag tycker ofta att det är bra att försöka hålla sig till ett märke för att få produkterna att fungera ihop så bra som de bara kan.

Jag inledde med rengöringen Esse gel cleanser som jag torkade bort med en mjuk ansiktstvättlapp (vad heter de?) med ljummet vatten.

Efter rengöringen använde jag Esse Microderm Exfoliator som är en riktigt mild peeling som saknar vassa korn men ändå fräschar upp huden. Den ska masseras in under en minut innan du sköljer bort den. För att vara säker att all peeling är borta så torkade jag en extra gång med tvättlappen. Tvättlappen sköljer jag noga mellan varje steg.

Innan ansiktet torkat så applicerade jag Esse Clay Mask. Det är en mild härlig mask som inte ska torka ut huden och man känns skönt len efteråt. Kom ihåg att spraya ansiktsvatten på masken medan den verkar. Även Clay Masken torkade jag bort med tvättlapp för att få bort allt.

Efter mask och peeling var det dags för Esse Resurrect Serum som återfuktar och slätar ut huden. Allt avslutades med Esse Rich Moisturiser som ger näring och mjukgör på djupet. Krämen är så tjock att jag kollade så jag inte råkat ta lermasken igen. Den absorberas snabbt

En skön rutin som inte tog så lång tid. Rengöring, peeling och mask tog ca 10 minuter, serum och moisturiser tar ca 1 min så på under 15 minuter har huden fått en stunds kärlek och omsorg.