Plasmalift Purebeau är en metod för att ge ett litet lyft. Enligt mig är det steget mellan kräm och operation. Jag är inte riktigt sugen på en operation. Dels kostar det väldigt mycket och jag är inte heller något fan av narkos.

Om du är känslig och inte vill se sår så bör du kolla på något annat. Jag har både bilder och film ifrån behandlingen och man ser misshandlad ut

Som alltid när du ska göra en mer avancerad behandling, kolla upp behandlaren noga! Ann på Care Of Ann har jobbat som hudterapeut i väldigt många år och har dessutom högsta nivån av utbildning inom Purebeau Plasmalift. Det är skillnad att gå till en behandlare som nyss gjort grundkursen och till en med mer avancerad utbildning. De med högre utbildning har många mer tekniker i bagaget och mer erfarenhet. Plasmalift håller länge så välj behandlare med omsorg.

Behandlingen inleds med att terapeuten noggrant rengör huden. Om de inte gör det så gå därifrån! Ingen seriös behandlare gör behandling på sminkad hud eller slarvar med rengöring. Efter rengöringen så appliceras bedövningskräm på området som ska behandlas.

När krämen verkat börjar själva behandlingen. Jag erkänner att det var lite läskigt men Ann var superlugn och hade bokat av gott om tid för behandlingen.

Som ni ser hade jag rynkor både över och under ögonen. Det var svårt att lägga ögonskugga snyggt och jag tyckte jag såg trött ut hela tiden. Om man tänker på arvsanlag så har min mamma också rynkor och hooded eyes. Det hade även varit några jobbiga månader innan.

Annons

Jag valde att behandla 3 områden på en gång av två skäl. Det första är att man får rabatt om man gör mer än ett område eftersom salongen ändå har dig i bädden och du kan bedöva alla områden som ska behandlas på en gång. Det andra skälet är att man har ont första dagarna och vill helst hålla sig hemma. För mig gör det inte någon större skillnad om jag har ont på 1 eller 3 ställen så jag tar hellre ett bättre pris och mindre frånvaro från jobbet.

Kollar ni på bilderna så ser ni redan efter behandlingen att rynkorna är märkbart mindre. Ögonlocket har fått ett rejält lyft och kråksparkarna är mindre. Argrynkan var djup men vart i alla fall mindre framträdande.

Metoden går ut på att på ett kontrollerat sätt orsaka små skador i huden och få fart på fibroblasterna. Det ska i sin tur få huden att dra ihop sig och ge ett lyft eller en uppstramning. Det är viktigt att prickarna läggs i rätt mönster och djup för att få ett bra resultat. Det här är ett hantverk som verkligen kräver skicklighet.

Jag vet att filmen kan se läskig ut för vissa men jag har varnat för att det kan vara obehagligt att se. Det är inte en skön behandling men den är värd den korta plågan. När vi filmade så hade jag redan gjort över och under ögonen. Det känns när maskinen bränner (eller vad den gör) men det går över fort. Anledningen till att jag lägger ut den är att jag själv gärna hade sett en sån innan jag gjorde behandlingen.

Annons

När man är klar med behandlingen är du öm och för helst åka och vila. Man kan absolut ta Alvedon om man behöver men inga tabletter som kan öka blödningsrisken. Omega3 ska undvikas också. Jag missar säkert något men jag har inte kvar förhållningsreglerna som jag fick med mig. Det här inlägget skriver jag 2021 och behandlingen gjordes 21 januari 2019. När jag kollar på bilderna så kan jag säga att marknadsföringen inte stämmer. De säger att resultaten kan hålla upp till 2år och det är ju 2,5 år sedan jag gjorde behandlingen och jag har mindre rynkor nu än innan behandlingen. Trevligt när det är fel åt det hållet och resultatet håller bättre än de säger. Jag ska vara ärlig med att jag är noggrann med hudvård och har gjort lite andra behandlingar också.

Det värsta efter behandlingen för mig var att gå till bilen. Det var iskallt ute och blåste. Där prickarna satt gjorde varje vinpust ont. När jag kom hem så tog jag det rätt lugnt och mådde rätt ok. Dagen efter var värst. Jag var så svullen så jag såg dåligt. Det gör ont i prickarna så man vill gråta men låter bli för salt i såren gör ont. Man ska vara noggrann med rengöring men extremt försiktig. Jag har för mig att det var koksalt som man skulle rolla på med en tops. Jag var extra försiktig och använde en ända på topsen till ena ögat och den andra till andra och en ny till argrynkan. Man får även med en hudfärgad kräm som man ska försiktigt rolla på. Förbered dig alltså på att första dygnet är värst och räkna med att du vill vara hemma. Redan på eftermiddagen var jag piggare och 2a dagen efter behandlingen är man bara ful och svullen men värken hade lagt sig. Man blir även duktig på att sova på rygg vilket enligt många hudterapeuter är bästa läget för att förebygga rynkor.

Jag åkte tåg några dagar efter och hade solglasögon för att skydda mig och för att inte skrämma omgivningen. Man ska vara försiktig med att lyfta eftersom man då anstränger muskler även i ansiktet och det ska läka i lugn och ro. Om man är lika tuff som mig och vågar sig ut med märkena i ansiktet så vågar jag lova att du får en upplevelse. När jag hade solglasögon vart jag nonchalant bemött med lite vem tror du att du är attityd. Om jag var artig och tog av solglasögonen såg de skrämda ut. Jag fick även se några gå stora cirklar för att inte möta mig. Det var riktigt intressant. Människor är så ytliga…

Efter en vecka gick det att sminka över det mesta och prickarna hade lossnat av sig själv. Det är även en bra träning i att inte pilla sig i ansiktet hela tiden. Man ska betrakta området man behandlat som ett öppet sår och vara riktigt försiktig. Månaderna efter ska du ha spf50 för att inte få pigmentsfläckar. Nu ska man ju vara försiktig med solen oavsett så det här är en behandling som tvingar dig att göra bra saker.

  • Använd bra smink som inte irriterar huden
  • Rör inte ansiktet. Jag sov med manikyrvantar
  • Undvik solen
  • Använd hög Spf
  • Drick mycket vatten
  • Ät gärna kosttillskott för att stötta läkningen

Har ni möjligen sett de råden någon annanstans? Det är ju råden för att hålla huden fin generellt

Och slutligen, samma fråga som med skönhetsprodukter. Skulle jag göra det här igen? Absolut, har redan gjort om övre delen av ögonen!