Dr Botanicals Pomegranate Superfood Regenerating Sleeping Mask (30ml) är en härlig nattmask när man har ont om tid. Den återfuktar när du sover och du ska vakna upp med hy som en nyponros. Jag ser ut som ett troll på morgonen fast jag använt masken men den är riktigt bra. Det är inte maskens fel att jag alltid sover för lite! Huden blir återfuktad och känns spänstig på morgonen.

Den absorberas snabbt i huden men jag försöker lägga masken minst 20 minuter innan jag ska sova för att inte kladda ner sängkläderna. Granatäpple har många egenskaper som är fantastiskt bra för huden. Huden blir återfuktad och får en finare lyster.

Den innehåller mycket C-vitamin och antioxidanter. C-vitamin är magiskt för huden och antioxidanter är kanon för att bromsa åldersförfallet.

Pomegranate Superfood Regenerating Sleeping Mask är vegansk och gjord på naturliga ingredienser. Dessutom är den ekologisk och det gillar jag! Ni som undviker kokosolja kan tyvärr inte använda den eftersom den innehåller kokosolja. Jag vet att många jublar över kokos och jag är avvaktande skeptisk och skulle inte använda det dagligen. I en mask som man använder ibland är det ok för mig. Kokosoljan är där för att återfukta och lunga huden. Fettsyrorna ska hjälpa till att bygga upp huden. En stark hudbarriär är en förutsättning för spänstig ungdomlig hy.

När jag skummar igenom innehållet så verkar den vara utan eteriska oljor. Många naturliga produkter innehåller eteriska oljor och jag brukar få utslag av många. Doften är rätt trist på den här men det gör inget. Hellre doftfri än något som ger utslag.

Apotechary serien är Dr Botanicals produkter som kombinerar naturliga skönhetsprodukter med forskning för att ge dig det bästa av två världar. Hur många av oss minns inte de första naturliga eller ekologiska hudvårdsprodukterna som kom? Det här är ljusår ifrån dem. De har tagit naturens goda egenskaper och kombinerat det med att använda det i kombination med effektiva lösningar baserat på ordentliga labbtester.

Produkten är fri från gluten och vete. Många naturliga produkter innehåller glutenprodukter men inte den här och det är bra för de som har hudceliaki. Den innehåller inga parameter eller mineraloljor heller. Jag kan tycka att listor över allt en produkt inte innehåller är tramsigt men många vill veta så ibland skriver jag ut vad den inte innehåller. Något jag däremot anser vara superviktigt när man köper hudvård är att den är Cruelty Free.

Jag har sett sidor marknadsföra den som kemikaliefri men det är ren osanning. Vatten är en kemikalie liksom allt annat är byggt av kemikalier. Det enda som inte består av kemikalier är vakuum och det vill ingen ha som nattmask. På Dr Botanicals hemsida använder de en korrektare beskrivning med att den innehåller inga skadliga kemikalier. Ibland undrar jag hur svenska marknadsförare tänker. Kolla bara Lykos beskrivning så oseriöst att kalla den kemikaliefri och skrämma er helt i onödan. Vi behöver kemikalier men det finns sorter som inte är bra. Jag gillade Lyko tills jag såg att de håller på med skrämselpropaganda.

2020 var den nominerad till The Beauty Awards hos Asos så det är inte bara jag som tycker om den