Style Selector
Layout Style
Boxed Background Patterns
Boxed Background Images
Color Scheme

Baba Ganouch

Baba Ganouch är en härlig röra som passar bra till grillat. Man kan köpa färdig men jag gillar den här mer.

Baba ganouch närbild i kylen

Alla behöver äta mer grönsaker. För att ha en fin hud är kosten viktig och jag försöker göra min mat så nyttig som det går men ändå smaka gott.

Bilden gör inte röran rättvisa. Det syns inte hur god den är men jag tycker så mycket om den.

Baba Ganouch

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Skär bort ändarna på auberginen och dela den på mitten. Lägg dem med skalet nedåt på en plåt och rosta i ugnen ca 30min. Om du har tålamod och inte är rädd om händerna kan du gröpa ur auberginerna direkt. Låt auberginen svalna en stund innan du gröper ur auberginen helst.
  3. Finhacka eller pressa vitlöken. Om du har en örtsax så är det smidigt att klippa ner chilifrukten då du inte får chili på fingrarna. Man kan annars finhacka med kniv men var noga att tvätta händerna efter.
  4. Lägg allt inklusive kryddonra i matberedare eller mixer om du har en sån. Om du inte har något att mixa i går det att använda gaffel till att finfördela allt till en slät röra.
  5. Smaka av med salt, peppar och citron.
  6. A

Noteringar

Annons

Dela gärna

Leave Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rate this recipe