Den är vegansk, glutenfri och utan raffinerat socker. Jag ska testa att baka den helt utan honung och se hur den blir bara jag hittar en helt sockerfri mjölkfri choklad oavsett så är den riktigt god men det är alltid kul att försöka hitta sätt att göra något ännu nyttigare.
Den här kakan hade jag glömt bort när min hemsida vart hackad men en trevlig kvinna kontaktade mig och efterlyste receptet. Efter ett evigt letande fann jag den och påsken är räddad! Tack för att du kontaktade mig, du vet vem du är!
Ingredienser
- 1 1/2 dl bovetemjöl
- 3/4 dl kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk chiafrön
- 1 dl honung
- 1 1/2 dl hallon (alla sorters bär är gott)
- 2 st banan
- 3 msk kokosolja
- 1 dl valnötter (om man vill)
Glasyr
- 100 gram mörk choklad
- 1 msk kokosolja
- 1 msk kokosmjölk (skalet blir hårdare utan)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Rör samman alla torra ingredienser i en skål. Blanda i honung och bär. Mosa bananerna, smält kokosoljan och grovhacka valnötterna. Blanda sedan ner med mjölblandningen. Bred ut smeten i en ugnsfast mindre form (ca 20×15). Grädda mitt i ugnen i ca 13-15 minuter. Låt chokladkakan svalna och påbörja toppingen. Smält choklad i ett vattenbad. Rör ner kokosolja och kokosmjölk. Bred ut chokladsmeten över kakan. Låt chokladkakan svalna och ställ kallt innan servering. Servera gärna med färska bär.
Lämna ett svar