Ibland känns en vanlig kladdkaka lite tonårsaktigt. Den här är lite roligare än en vanlig kladdkaka.
Ingredienser
- 150 gram mjölkfritt margarin
- 2 st ägg
- 3 dl socker
- 2 dl Finax glutenfri finmix
- 1 dl kakao
- 1 tsk bakpulver
- 4 tsk vaniljsocker
Glasyr
- 2 dl soja eller risgrädde (havre funkar för de som tål det)
- 1 msk honung
- 1 msk socker
- 100 gram mörk choklad
- 2 tsk mjölkfritt margarin
Hallonsås
- 250 gram hallon
- 1/2 dl socker
- 1 msk apelsinjuice (ta lite citron om du inte har apelsin)
Instruktioner
- -) Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke. Häll ner de torra ingredienserna i äggsmeten och blanda noga. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter, ca 22 cm i diameter. Grädda i 30 minuter. Tryck ner kanterna när kakan är klar så att den blir jämntjock.
Chokladglasyr
- Blanda grädde, honung och socker i en kastrull. Låt det koka upp. Bryt chokladen i en bunke och klicka i smöret. Häll den varma blandningen över och rör om Låt svalna. Ställ in i kylskåp för att stelna. Bre den över kakan när den kallnat.
Lämna ett svar