Den här är proppad med socker och smakar ljuvligt. Jag har testat med både hallon och hjortron. Den kräver lite tid och fokus så mitt råd är att baka inte den här efter en dag i skidbacken med ett glas bubbel i högsta hugg. Jag kan ibland bli förfärligt trött på alla dessa perfekta bakverken man ser så jag bjuder på en bild på en av mina mest misslyckade skapelser. Till mitt försvar vart den god om man blundade medans man åt den!

Letar du nyttigt så finns det bättre recept än det här men den är sjukt god och jag äter inte tårta så ofta.

Annons

Hallonbrownie med marängsmörkräm

Ingredienser

Mousse

Marängsmörkräm med hallon eller hjortron

Chokladglasyr

Instruktioner

  1. Ställ ugnen på 175grader Smörj och mjöla två runda formar på ca 15 cm Skär smöret i bitar och dela chokladen, smält ihop dem i en kastrull och låt det svalna medan du gör resten. Vispa sockren och äggen i minst 3 min till ett skum. Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en skål. Rör ihop chokladsmöret med socker och ägg. Är du riktigt duktig kan du sikta i allt torrt. Jag brukar skaka i det lite försiktigt och oftast går det bra. Häll smeten i formarna och fördela hallonen i formarna. Grädda i ugnen ca 45-50 min
  2. Häll äggvitorna och sockret i en värmetålig skål. Placera skålen i en kastrull med vatten och ställ in plattan på spisen på mediumvärme. Vispa medans marängen blir varm till 62 grader eller tills alla sockerkristaller smält. När de smält så tar du skålen från värmen och fortsätter vispa medans det svalnar. Tillsätt margarinet lite åt gången tills du lagt i allt. Vispa lite till efter det. Lägg hallon/ hjortron i en mixer och mixa till en pure. Om du är duktig silar du bort kärnorna. Jag är inte duktig och brukar alltid låta kärnorna vara kvar. Blanda ner bären med smörkrämen Tillsätt lite färg om du vill. Jag gör det ibland
  3. Montera tårtan
  4. -) Varma tårtbottnar blir stora fula smulor. Varva marängsmörkräm med bottnar och avsluta med att svepa in allt i kräm och få allt slätt med en snygg kant. Den på bilden var redan körd så jag hoppade det steget. Vissa kyler tårtan för varje lager. Kyl ner hela tårtan minst 30 minuter innan du gör chokladglasyren.
  5. Om du nu har gjort en fin cylinderformad tårta som är väl kyld kan du applicera chokladglasyr. Värm choklad och smör till en kräm på spisen och låt svalna lite. Den ska vara rinnande men lite fast för att bli snyggast. Häll chokladen försiktigt över tårtan och skapa lite snygga rinningar över kanten. Lägg gärna på lite bär på toppen.

Noteringar

Förlagan, jag har bakat en liknande men inte fotat.
Tack för inspiration, gott recept och nu ett gott skratt
Mitt oerhört vackra mästerverk
Brownie med hjortronmousse