Rice Crisptårta är en klassiker som funkar jämt. I mitt fall ljugen namnet eftersom jag inte hittat glutenfria RiceCrisp.

Den kräver inte så mycket tid i köket. Om du hittat hit gissar jag att du är hudvårdsintresserad. I såna fall hinner du med en massa hudvård under tiden marängen blir klar. Jag brukar vispa äggvitorna i maskin medans jag gör krämen. När bottnarna är i ungen och krämen är klar hinner du lätt med att göra en hudvårdsrutin i badrummet. Ibland gör jag hårinpackning, ansiktsmask och helkroppspeeling under tiden.

Till er som tycker att man ska låta bli socker, lite tårta vid några få tillfällen kommer inte att döda men självklart äter jag inte den här dagligen.

 
Annons

Rice Crisptårta utan mjölk och gluten

Ingredienser

Kräm

Topping, dekor

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Vispa vitorna till ett fast skum med elvisp eller maskin. Känner du för ett uthållighetstest kan du självklart handvispa. Rör försiktigt ner sockret och puffade riset i skummet. Bred ut smeten i den form du vill ha. Ibland gör jag 2 runda, ibland 2 ovala och är det många som ska ha så gör jag dubbel sats och brer ut på 2 plåtar. Använd helst bakplåtspapper så släpper marängen lättare. Grädda mitt i ugnen ca 60-90 minuter. Om du vill skippa steget med Citronkräm funkar det att bre på lemoncurd på bottnen också men då blir det lite mer Pavlova än RiceCrisp

Citronkräm

  1. Lägg alla ingredienser till krämen i en kastrull och värm på medelvärme. Rör hela tiden så det inte bränns. När krämen börjar tjockna kan du ta den från spisen och röra en stund till. Vissa säger att man ska hälla över i en skål medans det svalnar men jag vill gärna minimera diskandet och låter det svalna i kastrullen. Det du ska vara noggrann med är att röra medans det är varmt.

Montering

  1. Ta bort bakplåtspappret och bred på krämen på nedersta botten. Vispa grädde och bred på övre lagret. Om du vill vara ambitiös kan du spritsa snyggt eller bara bre på grädden. Jag föredrar lite slarvigt upplägg av den här.

Dekoration

  1. Efter att ha brett på grädden så kan du lägga på jordgubbar eller andra bär. Jag har testat passionsfrukt, granatäpple eller som på bilden physalis och blåbär. Ta helt enkelt det som verkar gott.

Noteringar