Är det bara jag som varit sjukt taggad för Stockholm Beauty Week? Det är en underbar mässa. Något jag förundras över hur avslappnad den är. Det är som att träffa en massa gamla vänner och kolla på intressanta saker. Vissa skönhetsevent väcker ju mer komplex än glädje. Ni vet det där hemska när man tror att man behöver byta ansikte och gå ner en massa i vikt, Stockholm Beauty Week är som sagt bara underbar och i alla fall jag känner att alla är ok som de är och får inga idéer om att gå ner i vikt eller bli snyggare för att passa in. Maria Forsén och Madicken Folke har verkligen lyckats få till ett trevligt koncept.

Annons

I år körde jag hårt på naturlig skönhet eftersom jag skulle pigmentera läppar och eyeliner. För att få bästa resultat så ska man helst vara osminkad tror jag. Med tanke på att jag skulle ligga ner så kändes det inte heller lönt att lägga någon längre tid på håret. Trots att det är en skönhetsmässa så kändes det helt ok att gå dit ofixad. Som alltid var det en underbar variation på utställarna och en glad stämning. Det märktes att alla saknat att ses och prata skönhet och hälsa. Jag ber i förväg om ursäkt till alla som jag inte hann träffa eller glömmer att nämna här. Ni är uppskattade! Hade jag haft möjlighet hade jag lagt timmar i varje monter.

Norra latin är ju en så vacker byggnad och lätt att ta sig till för oss som inte bor i Stockholm

Jag var där när mässan öppnade och eftersom jag skulle göra en behandling skyndade jag mig upp till Dr Grandel och Dr Belter för att hinna se deras utbud. Det är märken som jag tycker om och hade lovat att besöka. Som en bonus hann jag även träffa Nannic och Silicea innan min behandling. Nannic hade lite nyheter som jag ville kolla på. Silicea har ju sitt underbara tillskott som jag tycker om. Me Anima hade monter nära där som jag skulle behandlas så dem hann jag säga hej till lite snabbt och dofta lite på deras underbara oljor.

Runt kl 15 gick jag runt lite på egen hand och kollade. Nucleofill hade spännande behandlingar som jag kollade lite på men de skulle bokas som tur är. Teamet verkade trevligt och seriöst. Inspiritus har unikt designade solglasögon och accessoarer som jag var tvungen att testa. Gilda Liljeblad hade sin monter nära så jag passade på att prata lite med deras hudterapeut Benjamin Liljeblad om vilka produkter som passar bäst och hur man kan mixa dem. Petite Senteur hade givetvis med sig min handsprit och vi hade lite diskussioner om hur härligt det är med dofter och vårdande handsprit. Pure Habit hade en trevlig monter med många intressanta produkter och såklart Terese & Soon moisturiser som är helt underbar. Mr Smith var ett märke jag tänkte kolla närmare på med tanke på deras stilrena design och snygga namn.

Ljuset gör inte Benjamin rättvisa men det syns verkligen att han använder bra hudvård.

Herb hub är för mig ett helt nytt märke men jag ska kolla närmare på dem. Skogen Cosmetics var där med sina vackra produkter. Jag skulle kunna köpa dem bara för att de är så stilrena och smakfulla. I år hade de dessutom samarbete med Blossomia och deras vackra rosor. Humle från kalvsved hade intressanta produkter men jag hann inte kolla så mycket på dem.

När mina vänner anslöt så gick vi igenom mässan lite snabbt och kollade på lite allt möjligt. Det var extra kul att ha med en tonåring så fokus hamnade på andra produkter än när jag går runt själv. Gildaskolan hade provbehandlingar som deras elever utförde som vännerna testade. Jag gick lite snabbt på Matilda Birgs event. Linné Hudklinik hade bra erbjudande på Hollywood Glow behandling och det är faktiskt en behandling som jag tror att jag inte gjort. Dessutom hade de Reviderm som är ett märke jag inte testat. Har ni inte gjort en sån behandling säger jag bara, gör det. Den är underbar.

Bronza var också ett företag värt att nämna. De har härliga brun utan sol och en energi som smittar. Helt klart värt att kolla närmare på. Vi kan ju inte hålla på och sola men det är ändå snyggt med färg. X-lash är väl lite obligatoriskt inom beauty men jag har mitt favoritserum och fastnade inte så länge där. Somasculpt är också ett nytt märke inom ems-träning men jag vill kolla upp dem närmare innan jag testar. Snow Crystal hade riktigt spännande makeup som jag önskar att jag hann kolla mer på. Klapp Cosmetics är ännu ett tyskt kvalitetsmärke som hade riktigt intressanta produkter.

Dagen avslutades på bästa tänkbara sätt! Magträning hos Qryo!

Dag 2

Visst går man på mässa i minst två dagar för att verkligen hinna allt? Det stämmer säkert för vissa, jag hade önskat fler dagar. Nu kan det nog bero på att jag hela tiden fastnar och pratar med alla människor så en mässa kan nog vara hur lång eller kort som helst. Jag startade med att köpa fina hårsnoddar av Annica Vallin. Sthlm Fragrance supplier har en vacker monter och deras diffusers är helt underbara. Nu när jag skriver kom jag på att de missade jag ändå att handla. Samma med Le Mini Macaron och de hade jag ju tänkt köpa ett lack av.

Bruns hann jag i alla fall besöka och njöt en stund av deras lyxiga handgjorda produkter. Loelle organic Rosenvatten har jag nyss gjort en recension av och eftersom jag tyckte att min hade en udda doft så pratade jag lite med dem och min har nog drabbats av det vi alla gör, åldersförfall. Deras doftade gott. Jag var sugen på en hårolja från dem men mitt hårskåp är för tillfället fullt så jag ska använda slut på lite.

Ulne är ett företag som jag följt ett tag på Instagram så deras produkter undersökte jag lite, de hade bland annat en cellulitkräm som jag ville kolla närmare på. Den hade en sjukt intressant känsla när man applicerade. Wise Organics är ett spännande ekologiskt märke. Vi pratade mycket om just ekologisk hudvård och att det börjar räknas som ett krav för alla och de har gjort en snygg rebranding. De vann dessutom Bästa relansering 2020 hos Skönhetsredaktörerna. I samma rum fanns ett nytt danskt företag som heter Urban Apothecary med några intressanta dofter. De var nära Juliette has a Gun och jag hade varit nyfiken att höra mer om båda men fick inte tillfälle. Goldfield and banks hade också intressanta dofter. Jag tror min hjärna behövde doft i år.

Man blir ju väldigt trött av alla ljud och intryck och dessutom var min favorithudterapeut i stan så vi gick till Centralbadet och åt en underbar viltfärsbiff som var mjölk och glutenfri. Det var skönt att ha varit runt det mesta på mässan och vi funderade ut vad vi inte ville missa.

Oriflame hade en riktigt snygg monter i år men jag hann inte klämma och känna på produkterna. Zao hade jag sparat till dag 2 och de hade även Pulp de Vie och lite annat spännande i sin monter. Evergeticon är ett härligt grekiskt märke som även hade spännande pulver som man kan dricka och nu hann jag smaka det. På Holistisk hälsa hann jag inte det. Aqua Gustus natural flawouring for water är ju en favorit hos mig och de var där. More Cosmetics paletter älskar jag och ändå kom jag hem utan, vi skyller på att jag inte var sminkad. Tandblekning från D-smile till helt magiska priser och om jag inte minns fel är det samma metod som jag hade hos Tandblekning Medique Beauty Jag är sugen att bleka om mina men fick inte ihop tiden nu. Une Care såg jag men hann inte besöka, tog igen det på Green Beauty Day.

Jag missade Dr Grandels pressvisning men de har underbara produkter

Dermapro Medical var där med allas vår älskade PRX-t33 som jag är så nyfiken på men faktiskt inte testat än. De har även Icepeel och en massa annat. De lanserade Fotoage under Beauty Week. Det är även de som har Dream weave mascara. Dr Grandel fick ett besök till av mig innan vi gick till Nordic Naturals monter och träffade Jimmy Boyd. Han har en passion för dofter och vi pratade så han nästan vart sen till sin egen presslunch som jag också har skrivit om.

Wonder var ett nytt märke inom EMS-träning och jag vill läsa på mer innan jag vågar testa. RNW är ett märke som jag sett många hylla men tror inte att jag testat något ifrån. Freezy Derm är ett märke jag tror jag sett för men det har nyss kommit till Sverige. Deras Spf är fab! Det finns även som tinted om man vill. Jolie är en Webshop inom ekologisk skönhet som hade med sina storsäljare. Wear at work har fina kläder men inget jag behöver. Cosmopharmas härliga produkter är ju ett måste att känna på.

Underbara Linne Hudklinik lovade mig dagen innan att jag skulle få testa deras mineralsmink efter behandlingen. Med min känsliga hud så gjorde vi ju Glowbehandlingen första dagen och snyggade till med foundation och rouge dagen efter så att jag skulle kunna se om någon produkt gav utslag. Alltid klokt att vara försiktig, i synnerhet med nya märken. Vi hade även en rejäl genomgång om hur huden, ansiktet och allt är uppbyggt och påverkbart. Det finns ju så många lager och metoder. Vilken njutning att få nörda ner sig en stund och diskutera annars blir det ju så ofta halva diskussioner på mässor

Votary är ett märke jag var nyfiken på när jag åkte ner till Stockholm men missade ändå på mässan. Ibland blir det så och vid tillfälle ska det tas igen.

Som jag inledde med, en fantastik mässa med trevliga möten och ny kunskap. Jag önskar att jag hade kunnat ge varje utställare den uppmärksamhet som de förtjänar men det kommer fler tillfällen.