Inlägget innehåller reklamlänkar

The Ordinary AHA 30% ska användas på ren torr hud och enligt anvisningarna max 10 min. Utbildad personal som kan hud kan låta den vara på längre men för oss vanliga gäller alltså max 10 min. Om den appliceras på fuktig hud så tränger den in för djupt i huden och kan ge brännskador. Antar att den även kan bränna huden om den sitter för länge.

Jag älskar min The Ordinary AHA 30% Den är väldigt billig och gör underverk med hyn. Den är till för att göra en riktigt djup peeling som vi vill tro kommer i närheten av salongsbehandling. Enligt mig ersätter den inte salongsbesöken men är bra någon gång ibland. Jag använder den maximalt varannan vecka och inte alls under sommaren.

Kom även ihåg att helst bara använda den på kvällen så huden får vila under natten. Eftersom den gör huden känslig så ska du undvika solen helt dagarna efter och vara noggrann med spf. Många är lyriska över resultaten med den men om du har känslig hud ska du undvika den här. Risken för överexfoliering är stor med den här.

Som ni ser på bilden med munskydd så vart huden röd. Jag har tyvärr även hört att det i klickjakten blivit trendigt att göra såna här galna saker. Kom ihåg att ni kan skada huden permanent med såna här galenskaper. Djupare ingrepp görs på salong och hemma gör vi lite masker och relaxar.

Dermaroller hemma är i sig en mardröm för huden. Fråga vilken hudterapeut som helst. När du bryter hudytan så ska du göra det med sterila verktyg och i en steril miljö. Ärligt talat, hur kliniskt rent har du hemma? Nålarna går knappast att göra sterila alls med det du har hemma heller. Är inte miljön och verktygen tillräckligt rena slussar du in bakterier in under hudytan vilket kan leda till inflammationer och ärr.

När jag slötittade på YouTube såg jag något riktigt läskigt. En kille som först använder en dermaroller på sig själv och sedan tar ett tjockt lager av The Ordinary AHA och säger han ska lämna den på i en TIMMA

Det är alltså en extremt verksam produkt så använd med försiktighet och har du känslig hud ska du vara riktigt försiktig med den. Gör inte som killen på Tiktok, jag lider med honom

The Ordinary AHA 30% finns att köpa bland annat hos Lyko.se 30ml kostar ca 100kr