Jag tjatar vidare om att vi måste börja bli mer realistiska. Det vi ser på bild är inte alltid verkligt. Med rätt vinklar kan man luras rätt mycket. Om man klipper bilder kan man trolla bort många osmickrande detaljer.

Att använda filter är ju rätt ute nu och jag tycker det är bra. Vi måste börja jämföra oss med riktiga människor och sluta tro att vi kan se ut som på Instagram. Det är ofta mycket makeup, fillers, botox i grundfotot och gärna filter på det. Ingen människa ser ut så på riktigt. Nu menar jag inte att vi ska strunta i vårt utseende. För min del får man fixa sitt yttre hur mycket man vill så länge man mår bra. Det jag blir arg på är vår eviga jakt på perfektion. I synnerhet när man jagar något orealistiskt.

Annons

Trenden nofilter har goda avsikter men kom ihåg hur mycket ljussättning och vinklar också gör. Jag kan ju inte vara ensam om att chocka sig själv när man startar Snapchat och får se sig själv i någon skrämmande vinkel. Vinklar och ljus kan göra dig vacker eller ful. Många blir riktigt snygga på bild för de har koll på just ljus och vinklar.

Det här är nästan pinsamt men ibland när jag tränat tar jag kort för att kunna gå tillbaka och se om jag utvecklas eller står till. Jag är absolut ingen fotograf och definitivt inte någon modell heller. Mina bilder efter gymmet är dessutom oftast tagna i dålig belysning och utan smink. Alltså så långt ifrån de fina bilderna man ser människor lägga ut från gymet med perfekt makeup och snygg belysning.

För några dagar sedan hade jag haft ett bra pass och kom på att jag inte fotat på länge. I omklädningsrummet fanns en helfigursspegel. Jag känner mig inte riktigt snygg och trimmad nog för att stå inne på gymmet och fota så spegeln i omklädningsrummet var bättre. Jag tog några bilder och kollade inte ens på dem innan jag gick och åt lunch. Efter lunch skulle vi på spa så jag kollade inte mer då heller. Gissa om jag skrattade när jag kollade igenom mina bilder och såg vad jag lyckats med.

Annons
vanaspa handled

Här ser ni precis hur man kan luras med vinklar. Jag har klippt bort det som inte hör hemma i bilden och tydligen har jag 0% talang för att posera som bodybuilders. Bilden visar i och för sig att det finns en antydan till muskler men kolla på handleden. I förhållande till kroppen är den pytteliten. När man ser mig på riktigt kan jag lova att mina handleder är ganska normala. Yes formen kan säkert också förbättras men min ryggskada gör att jag får kämpa sakta och kan inte träna för tungt. Ålder gör också att det tar mer tid att komma i form men det är desto viktigare att hålla sig i form ju äldre man blir för att må bra. Träningen gör att min kropp mår bättre vilket är kanon oavsett utseende.

Var alltså lite medveten om vad du ser. Bilden har noll filter men visar ändå inte en ärlig bild av verkligheten. På bilden neråt ser min handled mer ut som den gör mest hela tiden.