Inlägget innehåller reklamlänkar till BodyStore

Kollagenär det magiska som ger huden spänst och fasthet. Studier om kollagenets fördelar i tillskott är omdiskuterat. Vissa hävdar att du inte har någon som helst fördel av dem medan vissa säger att det är magiskt.

Jag tycker om kollagen och ser framförallt resultat på gymmet av det. Sedan jag började äta Vitabalans Biotin kollagen regelbundet så får jag mer resultat när jag tränar och det är verkligen beauty! Muskelförlusten i samband med åldrande gör ju att vi ser slappare ut. Huden är spänstigare än innan men om det är denna eller allt annat vågar jag inte säga men det är inte ett tillskott jag glömmer att äta.

Förutom kollagen så innehåller den hyaluronsyra som också återställer spänst i huden genom att binda kvar fukten. Hyaluron är det som får huden att se spänstig ut och bevarar fukten.

Biotin tycker jag mest har en uppiggande effekt Det ska vara ofarligt att överdosera och är känt för att vara bra för hår, hud och naglar.

Zinkbrist visar sig ofta genom håravfall, skört hår och sköra naglar. Jag har även skrivit ett inlägg om zink. Det är alltså också bra för skönhet.

C-vitamin sägs skydda mot skador från fria radikaler men framförallt hjälper det kroppen att skapa kollagen vilket maxar effekten av tillskottet!

Det jag skulle ändra på om jag kunde var att få in alla bra ämnen i en liten tablett istället för i 3 ganska stora. Om man ska resa bort en vecka så blir det 21 tabletter vilket tar mycket plats och jag har alltid platsbrist i resväskan. Förutom det så älskar jag det här tillskottet. Tabletter är ju resevänligare än pulver i alla fall. Om man ser till allt annat förutom kollagen i den här så är det verkligen min favorit

Följande har jag kopierat från Vitalbalans hemsida!

Från 30 års ålder börjar hudkollagenbildning att naturligt minska och fortsätter därefter med en minskning på ungefär 1 – 2 % årligen. Kollagenförlust intensifieras ytterligare efter klimakteriet. En minskning av kollagen kan ofta identifieras med slapp hud och rynkor i ansiktet.

Verisol®P-kollagenpeptider förstärker hudens fasthet och jämnar ut rynkor.

Biotin Collagen Skin Beauty innehåller hydroliserade Verisol®P-kollagenpeptider från gris. Kollagenpeptider absorberar, distribuerar och ackumuleras i huden där de i sin tur hjälper till att stimulera produktionen av fibroplaster.

Verisol®P-kollagenpeptider har i två kliniska studier* visat att ett intag av 2,5 gram som tas under fyra veckor regelbundet ökar hudens elasticitet och fasthet, samtidigt som det jämnar ut rynkorna runt ögonen.

Efter ytterligare fyra veckor ökade hudens elasticitet märkbart och när man tittade på resultaten kunde man även se skillnad och förbättringar på upp till 50 % av rynkorna runt ögonen. Förändringarna var fortfarande synliga fyra veckor efter avslutad användning av kollagen. Kvinnorna i studien var mellan 35 – 65 år gamla. Effekterna av kollagen var mest tydliga på kvinnor över 50 år.

*Proksch E, Schunck M, Zague V, Segger D, Degwert J, Oesser S. Oral supplementation of specific collagen peptides has beneficial effects on human skin physiology: a double-blind, placebo-controlled study. Skin Pharmacol Physiol 2014;27:47-55. / Proksch E, Schunck M, Zague V, Segger D, Degwert J, Oesser S. Oral intake of special bioactive collagen peptides reduces skin wrinkles and increases dermal matrix synthesis. Skin Pharmacol Physiol 2014;27:113-119

Hyaluronsyra, biotin, zink och C-vitamin.

Effekten av kollagen på hudens utseende kompletteras med hjälp av hyaluronsyra, vitaminer och zink. Hyaluronsyra är vattenbindande. Biotin och zink bidrar till att bevara normal hud. C-vitamin främjar kollagenbildning.