Alphanova sun

Alphanova Sun Spf 50+ medium är ett ekologiskt, veganskt solskydd för ansiktet med naturliga ingredienser varav 30% är ekologiska. Något som jag tycker är toppen är att den är tinted och gör att man även ser lite mer stylad ut när man har solskydd. Den är också vattenresistent så du inte sköljer bort skyddet i vatten.

Som alla fysikaliska solskydd ger den här ett direkt skydd så du kan gå direkt ut i solen utan att behöva vänta på att solskyddet nått full effekt. Som med alla solskydd ska applicera generöst.

Annons

Vad är det då som är unikt med Alphanova Sun Spf 50+ medium? Unikt är en definitionsfråga men den är korallsäker och ska inte skada vattenmiljön. Formulan är biologiskt nedbrytbar. För att vårda huden så Innehåller den aloe vera, jojoba och tamanuolja.

Recension Tub med snäpplock brukar jag uppskatta och det här är inget undantag. Jag hade önskat att tuben var lite smidigare för att inte ta så mycket plats i handväskan när man ska återapplicera. Nu har jag andra solskydd som passar bra i handväskan så den här är mer tänkt till stranden.

Annons

Första gången jag testade den applicerade jag den i ansiktet efter att ha klätt på mig. Den går in i huden fort men känns lite för oljig för staden. Jag hade också önskat att den täckte lite till. Efter några timmar fick jag ännu en överraskning, den hade färgat av sig på min klänning. När jag använder spf för ansiktet så applicerar jag den på hals och ner i dekolletage men med ett färgat solskydd så fick jag halsen på klänningen missfärgad. Dagens kunskap är alltså att inte ha vit klänning när man testar färgade produkter för första gången. Det positiva är att jag inte fick några utslag eller klåda vilket är lovande. Med hänsyn till mina kläder får den vila en stund tills det är dags för stranden. Jag tror att den behöver en stund för att absorberas innan man låter den vara nära vita plagg.

Extra positivt var att mina ögon inte reagerade på den!

Alphanova Sun Spf 50+ medium kostar ca 240kr

Köpa igen? Lite för tidigt att säga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *