Annabelle Minerals radiant foundation är en mineralfoundation som passar oss med livlös hy. Titanoxiden ska ge motsvarande spf 15.

Annabelle mineralfoundation

Jag tycker det ger en lagom täckning och det är lätt att applicera. För att kunna använda den året om så mixar jag två färger. Vilken färg som passar mig fick jag hjälp av Annabelle Minerals makeupartist att välja. Natural light – för grå och beigetonad hud. Golden light är för en varm hudtod med olivnyanser. Enligt mig är mitt största problem med foundation att hitta en färg som inte blir rödrosa och jag vill sudda lite lätt på ojämnheterna i huden och få lyster. En favorit brukar vara IT-cosmetics men de här två ska hårdtestas.

Annons

Vi som gillar miljö kan glädjas åt att det går att köpa refill i pappersförpackning och dosan går att återanvända. Annabelle Minerals har många bra lösningar för att minska avfall och plastförbrukning. Det är underbart att se fler som jobbar för att spara på resurser och om vi alla letar lesswaste i våra val kan vi minska lite på vårt klimatavtryck. Förhoppningsvis är det tryckfelsnisse som varit på deras hemsida för refillen hävdar spf20 men under mineralfoundations står det spf15. Nu anser inte jag att du ska använda en mineralfoundation som enda solskydd så det är egentligen inget att lägga tid på att analysera. Använd ett bra solskydd och se det i foundationen som en bonus.

Dessa har jag fått i ett kit från Annabelle i utbyte mot min åsikt

Något som ger riktigt mycket minuspoäng för mig är att det innehåller mica. När man läser finns det tydligen mer eller mindre bra mica, jag bedömer KoHF som en trovärdig källa och ni som vill sätta er in i frågan får gärna säga till om jag kan hitta mer information. Jag vet att många undviker den men jag kommer inte ge mig in i debatten.

Jag får ofta utslag av mineralsmink men har klarat mig från det när jag använt Annabelle Minerals. Tidigare har jag testat bland annat Bare Minerals och det klarar inte min hud. Som alltid betyder det inte att produkten är dålig men jag kan inte använda den. Har även testat Jane Iredale och min hud klarar inte det heller så jag är nyfiken på vad som skiljer. De marknadsförs som allergivänliga så det är ju skönt att jag klarar av att använda deras produkter. De testar inte heller på djur och alla produkter är veganska.

4 g Mineralfoundation från Annabelle Minerals kostar 199kr vilket är ett helt ok pris

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *