Julen närmar sig och dags för bedrägeri igen. Bluffmakare frodas i julstressen då många är desperata efter pengar. Beizo beauty kontaktade mig på Instagram och ville göra ett samarbete, självklart blev jag glad och svarade att jag ville veta mer. Jag vet att många tycker att jag borde göra alla arbeten gratis men även jag behöver mat på bordet och så länge det är moraliskt ok ser jag inte några problem med betalda samarbeten för att finansiera alla produkter jag köper och all tid jag lägger för att ge er en uppfattning om vilka produkter som är värda att använda. Nog med försvarstal om att även jag behöver pengar och åter till bedragare. Poängen med såna här inlägg är att visa hur de jobbar och kanske bespara någon att åka på deras bluff.

Annons

Efter en stund så började vi diskutera vad jag ville ha för ett inlägg och jag sa ett rimligt pris och fick till svar att de tyckte att mitt konto var så bra att de ville betala mer. Redan där bör man ana oråd eftersom mitt konto är på svenska och inte är superstort. De ville skicka 500$ i förskott och mer senare. Jag hade redan gett dem min PayPal när vi pratade om hur jag ville ta betalt för samarbetet. Nu är det intressanta att jag inte fått så mycket för ett samarbete så jag blev skeptisk men jag är ju även världens mest nyfikna människa så jag tänkte att jag leker lite med dem och ser vart det leder. Om något låter för bra för att vara sant brukar det ju vara det.

Mycket riktigt så tog det inte lång stund innan jag fick en skärmdump på att 500$ var skickat till mig med statusen penning och vem skulle inte uppskatta det, i synnerhet inte inför julen då man vill ge sina nära och kära en massa fina gåvor. För att de skulle kunna slutföra betalningen skulle jag gå in under personliga inställningar och ändra min epost till en blablabla@gmail.com som tillhörde dem. Beizo Beauty hävdade att jag skulle göra det för att verifiera att vi hade ett samarbete. Inget seriöst företag ställer ett sånt krav. Jag har gjort samarbete där de under en period vill att man promototar deras hemsida men en icke företagsrelaterad epost fyller ingen funktion för företaget.

Annons

Som alltid är jag ju nyfiken och bara måste utforska hur långt man kan driva med bluffmakare och jag tänkte att jag kan ju låtsas att jag ändrat och se vad som händer. Om du tänker tanken, dont do it! Personlig information är ju Instagrams kontaktvägar till dig. Ändrar du eposten så går alla lösenordsändringar till den nya e-posten! Samma om du ändrar telefonnummer. Samma stund som jag ändrade e-post så fick jag ett meddelande om att någon vill byta mitt lösenord. Nu var jag snabb och återaktiverade 2-faktorautentisering och bytte lösenord efter att jag ändrat tillbaka till min egen epost. Det kan ta sekunder att förlora sitt konto så gör det inte. Jag tror att jag klarade mig och jag lovar att inga pengar hann komma. När jag ifrågasatte dem lite till började de anklaga mig för att jag måste ha kommit åt något av misstag. Det är det klassiska bluffmakare gör. De skuldbelägger och förminskar samtidigt som de lockar med något åtråvärt. De vill även förklara hur dum man är som inte nappar på deras otroligt generösa erbjudande. Jag erkänner att jag på riktigt funderade om jag kan ha råkat komma åt byt lösenord men det finns under en helt annan meny.

Annons

Det stör mig hur de utnyttjar människors behov av pengar och hur de utplånar förtroendet för seriösa. För att sabba för dem har jag en kort lista till dig att tänka på

 • Låter det för bra för att vara sant är det nog så.
 • Är det rimligt? 500$ i förskott är inte rimligt från ett okänt företag
 • Ändra inte dina personliga uppgifter på Instagram
 • Lämna aldrig ut ditt lösenord
 • Betala inget med kort till suspekta företag
 • Avstå hellre om något känns fel, magkänslan är oftast rätt

Råden är anpassade efter just den här situationen men kanske kan rädda någon från att bli blåst. Oftast är de ute efter att ta över ditt konto eller få dig att betala en avgift.

Om du vill stötta mitt utforskande i skönhetsindustrin får du gärna skicka pengar via PayPal men jag kommer inte ändra min epost till någon annans för att komma åt pengarna. Jag har även varit i kontakt med PayPal och de tar inte ut någon avgift för att ta emot större belopp!

God Jul

2 svar på “Bedrägeri igen”
 1. De försöker på alla sätt och vis!

  Kommer nog aldrig riktigt kunna förstå varför sånna personer driver sin business på att lura folk?! Att hacka och ta över konton och bara förstöra för de mindre kreatörerna. En gåta för mig!

  1. Jag fattar inte vad de får ut av det men hoppas att såna här inlägg kanske räddar någon från att gå på deras bluff

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *