Elemis pro-collagen cleansing balm
Elemis pro-collagen cleansing balm

Inlägget innehåller reklamlänkar

Elemis pro-collagen cleansing balm är ett oljebaserat rengöringsbalm som på ett skonsamt sätt på djupet, löser upp makeup och orenheter utan att skada vår viktiga hudbarriär. Doften ska även lugna sinnet lite.

Den ska masseras in mjukt över ansikte, hals och dekolletage innan du går in med fuktiga fingrar och löser upp allt. Vid hudkontakt smälter den och blir oljig och när du applicerar vatten blir den mjölkig. Du kan även använda den som en djuprengörande mask genom att du masserar in en ganska generös mängd balm och sedan låter det sitta i 10minuter innan du tvättar bort det med en rengöringspad.

Det som skiljer det här från en vanlig olja är att Elemis pro-collagen cleansing balm innehåller en mix av ros, mimosa, fläder & padina pavonica som tillsammans skapar en djuprengörande rengöring som ge lyster, näring och bevarar elasticiteten. Padina pavonica är en brunalg som är stjärnan i Pro collagenserien.

Visst är Padina pavonica vacker?

Recension Burken är vacker. Jag har en mini på 20g vilket är bra med tanke på mängden produkter som jag testar. Av hygienskäl använder jag spatel när jag tar fram produkt. Kom ihåg att det krävs väldigt lite för att lösa upp smutsen. Tar du för mycket får du jobba mer för att få bort den och dessutom hamnar det produkt i avloppet till ingen nytta.

Doften är härligt spaig och jag använder liksom de flesta en oljebaserad rengöring på kvällen vilket är genialt eftersom doften är lugn och härlig. Dofter är ju en snabb genväg till våra lättlurade hjärnor och vad kan då bli bättre än en doft som hjälper till att komma ner i varv.

Sminket försvinner med lätthet och jag har medvetet tvättat lite extra vid ögonen utan att bli irriterad och jag brukar tycka att mycket svider i ögonen. Huden känns mjuk efter användning. Den utlovade lystern är svår att se men jag använder oftast Nip + Fab exfoliate glycolic cleansing fix efter och den ska ju också ge lyster.

Elemis pro-collagen cleansing balm 105g finns hos Bangerhead för 481kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *