Inlägget innehåller reklamlänkar till Hudoteket

Exuviance Triple Microdermabrasion Face Polish är en gammal goding. Jag tror att det var min första triplepeel och det var som att upptäcka en ny värld. Om man är van mekanisk peeling med vassa korn som för huden knallröd så är steget enormt. Den här har riktigt snälla korn

AHA-syra (glykolsyra) exfolierar kemiskt, mikrokristallerna jobbar mekaniskt och enzympeel får du av papayaenzymet som löser upp döda hudceller och stimulerar cellförnyelsen. Namnet kommer alltså från att den peelar din hud på 3 olika sätt och ger en otroligt fin lyster. Förutom exfolierande ingredienser så innehåller den också laktobionisk syra som återfuktar och har en antioxidanteffekt.

Det är inte en produkt för de som har rosacea men i övrigt passar den alla hudtyper. Känslig och tunn hud ska också låta bli den här. Om du har en känslig hud så ska du undvika retinol samma dag som du använt Exuviance Triple Microdermabrasion Face Polish. Du kan med fördel använda återfuktande masker och liknande efter den. Jag brukar använda den ibland när jag ska lägga en ansiktsmask.

Den ska användas en till två gånger per vecka beroende på din hud. Oftare orsakar mer skada än nytta vad än någon influenser säger. Jag har kollat med Exuviance och hudterapeuter. Applicera ett tunt lager efter rengöring på fuktigt ansikte och massera lätt i cirklar i ca 30 sekunder. Undvik området runt ögonen. Låt den sedan verka 1-2 minuter och skölj sedan noga med ljummet vatten. Klappa ansiktet torrt och applicera serum och kräm.

Exuviance Triple Microdermabrasion Face Polish

Exuviance har genomgått ett facelift och deras mer avancerade produkter säljs exklusivt på salong. Den här produkten är numera brun och ingår i advanced series. Läs gärna mer på Hudotekets hemsida De började byta linjen maj 2020 så om du hittar en silverfärgad så är den mer än ett år gammal. Är du osäker ska du kolla upp. Gamla produkter kan göra mer skada än nytta.

Exuviance Triple Microdermabrasion Face Polish finns hos bland annat Hudoteket för 599kr. Om ni har möjlighet ska ni i första hand köpa sån här hudvård på salong men alla kan ju inte det än.

Köpa igen? Absolut, det här är inte min första tub jag förbrukar.