Mantle The Retinol Serum
Mantle The Retinol Serum

En transformativ formula med inkapslad retinol för maximalt resultat med mindre risk för irritation.

Mantle The Retinol Serum är en ny sorts retinolserum ska ge maximalt resultat utan den berömda irritationen som kan uppstå av retinol. Retinol är ju välkänt för att göra underverk med huden men kan tyvärr irritera huden och kräva invändning. I det här är retinolet inkapslat så det ska räcka med 0,3% för att få effekt på djupet. Du slipper alltså ta dig igenom torrhet och flagning men ska ändå få en jämn hud med spänst och de fina linjerna ska minska. Låter som en produkt för oss som älskar att vinna men hatar att förlora helt enkelt. Mantle har ju många produkter som jag testat så det här serumet har lite att leva upp till.

Som med alla retinolprodukter så ska du vara noggrann med solskydd. Utan solskydd kastar du bort alla resultat. Serumet ska användas på kvällen på ren hud. Kom ihåg att kroppen även tar upp a-vitaminet så var lite vaksam om du tar tillskott. Lagom är alltid bäst

Vad innehåller då Mantle The Retinol Serum? Det som ska ge oss en underbart slät hud är en mix av bakuchiol, isoflavoner och klorofyll som samverkar för att släta ut och göra huden fastare. 0,3% inkapslat retinol går på djupet utan att irritera. Det ska ge fastare hud, mindre linjer och stimulera kollagenproduktionen. Bakuchiol har samma egenskaper som retinol och den har jag skrivit mycket om tidigare. Isoflaviner ökar hudens återfuktning, gör huden tjockare och minskar pigmenteringar. Klorofyll minskar både inflammationer och akne.

Annons

Recension Som alltid börjar vi med utsidan och lite gnäll. Glas är miljövänligt säger många men det väger ganska mycket och är lite ömtåligt. Flaskan är däremot väldigt stilren och snygg. Extra plus i kanten för en pump som du låser genom att vrida. Ska jag vara riktigt petig hade jag önskat att pumpen hamnade centrerat över etiketten när den är i öppet läge och jag vet att jag kommer justera så den blir det.

På nätet ser serumet grönare ut än mitt men jag tycker om den lite mildare färgen. Nu är det ju som de flesta vet nästan omöjligt att återge en färg 100% korrekt då det skiljer sig från vilket ljus du ser färgen i och i vilken omgivning. Grönt sägs ju neutralisera rött så det är en passande färg på ett serum som många tror orsakar rodnad och flagning. även om jag klarat mig från både och.

Doften är något som är viktigt för mig. I synnerhet sedan mitt doftsinne gick bananas och jag känner vissa dofter väldigt starkt. Serumet har en fräsch och härlig lätt citrusdoft. Citron är en doft som kan vara uppfriskande och fräsch lika väl som det kan dofta rengöringsmedel men det här är en lyxig och härlig doft.

Jag var lite försiktig när jag skulle testa det första gången eftersom jag inte litade på att man slapp rodnad och flagning. De dagar jag sitter i livesända möten vill man ju inte bekymra sig över huden men jag hittade några dagar då det inte gjorde så mycket hur jag såg ut och testade. Huden vart inget irriterad alls och min hud är känslig. Dessutom tyckte jag att huden kändes jämnare och slätare redan efter några dagar. Eftersom min hud är känslig började jag med varannan dag men har nu ökat på till dagligen. Det ska bli intressant att se vad som händer inom några veckor men det känns riktigt lovande

Mantle The Retinol Serum finns ofta med roliga erbjudanden hos Mantle för 1350kr. Serumet finns även hos Kicks

Köpa igen? Jag älskar det här serumet och vill alltid ha det

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *