Mantle The Shroom Essence

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar till Mantle

Mantle The Shroom Essence är ännu en av Mantles nyheter. Mantle The Green Mask har jag ju nyligen testat och gillat så jag har höga förväntningar på den här också. Det är en återfuktande essence som ska trolla bort yttorrhet, balansera mikrobiomet, plumpa, återfukta och ge lyster. Enligt mig är det precis vad min lätt åldrande hud behöver i vinterkylan.

Essence är en produkt som jag hört att vissa tycker är svårt att veta vart det hör hemma i hudvårdsrutinen. Den ska klappas in på rengjord hud med händerna. Om du vill kan du upprepa några gånger tills huden känns återfuktad sedan fortsätter du med serum och kräm. Den går att använda morgon och kväll.

Vad är det då som ska ge en balanserad och återfuktad hud i Mantle The Shroom Essence? Som alla produkter från Mantle så är det CBD som balanserar och lugnar huden samtidigt som den är rik på antioxidanter. För säkerhets skull vill jag påpeka att CBD inte innehåller några ämnen man kan bli hög av. Det ger en mjuk och återfuktad hud. Fermenterad reishi, chaga och cordyceps som är olika svampsorter med kraftigt antioxidativa egenskaper. De ska ge en fylligare hud som är återfuktad på djupet. Men essensen ska ju även ge lyster och det ordnar PHA-syran, den exfolierar och binder fukt. Finns det egentligen någon återfuktande produkt som inte innehåller hyaluronsyra? Den här innehåller hyaluronsyra som plumpar och binder fukt så huden ser slät och fyllig ut.

Recension Flaskan är snygg även om den får lite minus av mig för att glasflaskan känns lite tung att ta med i resväskan.

Färgen är verkligen så gyllengul som på bilden. Nu har jag varit förkyld och äntligen fått lite sämre doftsinne men jag tycker doften är väldigt neutral.

Konsistensen är lite tjockare än vatten men inte som en olja. Den är skön att applicera på huden och faktiskt känns huden lite mer plumpad redan efter första lagret. Första gången jag testade hade jag sovit lite för lite och kände mig väldigt torr men 3 lager senare så i alla fall huden fräschare ut.

Det här är en produkt jag verkligen ser fram emot att testa lite mer under en längre period och som vanligt kan du följa testandet här.

Mantle The Shroom Essence finns hos Mantle för 600kr

Köpa igen? Lite för tidigt än men jag håller er uppdaterade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *