Marie Stella Maris Body Scrub

Marie Stella Maris Body Scrub var med i Goodiebox The Open Box. Det är en kroppspeeling. 97% av innehållet är naturligt och som vanligt undrar jag hur giftigt det övriga i den är. Blanda inte för den skull ihop naturlig med ofarlig. Många har börjat använda naturlig som ett säljargument och får det att låta milt. Naturliga produkter kan ibland vara betydligt starkare än kemiskt framställda motsvarigheter.

Annons

Solrosolja ska återfukta och göra huden len. Det mest oroväckande i Marie Stella Maris Body Scrub är aprikoskärnor. Om du missat vad som är fel med dem så ber jag dig Googla men i korthet så har krossade aprikoskärnor vassa kanter och de kan skada huden. Det finns även de som hävdar att det ska vara ofarligt men jag lämnar den debatten till proffsen.

Grönt te är ganska välanvänd i hudvård. Salvia är mest känt för sina renande egenskaper och doften ska vara lugnande. Citrus undviker många men de undviker nog även aprikoskärnor. Rätt använt är citrus en bra ingrediens i hudvård, i ren form skadar den huden. Som doft brukar det användas på ett säkert sätt men är du extremt känslig kan det vara klokt att vara försiktig.

Annons

Peelingen ska som alla andra appliceras på ren, fuktig hud i cirkelrörelser och sedan sköljas bort. Kom ihåg att återfukta huden efter.

Recension Tuben är stilren och det känns som att de försöker sig på minimalistisk lyx men når inte riktigt fram. De borde jobba lite hårdare för att nå målet för nu blir resultatet just ett försök. De hämtar upp sig lite med att ha ett snäpplock på korken.

Peelingen har en konsistens och färg som Nivea men med korn i. De är lite grövre än Exuviance Triple Microdermabrasion Face Polish vilket känns positivt eftersom jag inte vill använda för hårda peelingar. När jag hade som värst hudproblem så försökte jag som många att skrubba bort dem med resultatet att hudbarriären blev skadad och huden ännu mer känslig.

Annons

Doften är fräsch men inte påträngande. Den känns mer i duschen än direkt ur tuben.

Huden blir mjuk och det känns som att den inte skrubbar för hårt även om jag var lite skeptisk till aprikoskärnorna.

Marie Stella Maris Body Scrub i fullsize kostar 24,99€

Köpa igen? Jag tror inte det

2 svar på “Marie Stella Maris Body Scrub”
    1. Ja det var en mini som var med i en Goodiebox. Burken är snyggare. Ska ge den ny chans 😘

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *