Nordic relax led ansiktsmask

Nordic relax of Sweden är mest kända för sina härliga infraröda bastus men deras led ansiktsmask tilltalar mig verkligen. De var med på Hud & kosmetikmässan där jag även fick tillfälle att kolla närmare på bastun och den måste jag prova vid tillfälle.

Masken har 66 dioder med rött eller blått ljust som kombineras med infrarött ljus. Den ska öka blodcirkulationen även kollagenproduktionen. Det blå ljuset är antibakteriellt och lindrar. Masken är gjord i silikon och följer ansiktet bra. Den är även lätt att hålla ren och vi vill ju inte lägga något som inte är ordentligt rengjort på våra ansikten.

Annons

Det finns billigare masker med ledljus på marknaden men de har oftast inte en effektiv våglängd och då får du inte hellereffekten du är ute efter. Nordic relax led ansiktsmask ligger på en bra våglängd. Har den för hög kan du skada huden så mycket är inte alltid bäst. Lite svenskt lagom är bäst. Kom ihåg att använda skyddsglasögon och kolla aldrig direkt på lamporna när masken är igång.

Blått ljus: 415 nm
Rött ljus: 630 nm
Infrarött ljus: 830 nm

Vad är då LED-terapi? Effekten upptäcktes av NASA när de såg läkande effekter på vävnader i kroppen. Infrarött, rött och blått ljus penetrerar huden på olika djup och har olika effekter.

Rött minskar framförallt ålderstecken och reducerar ärrvävnad och inflammationer. Det är ofta inflammationer som gör oss röda i ansiktet och det röda ljuset lindrar det och ger en lugnare hudton. Det påverkar även bindväven, kollagenproduktionen och fibroblasterna. Det är när det börjar avta som vi kan börja se de fasade ålderstecknen och genom rött ljus kan vi bromsa och i vissa fall backa dem.

Blått ljus balanserar oljeproduktionen i talgkörtlarna vilket motverkar och lindrar akne. Det har även visat sig kunna döda bakterierna som orsakar akne.

Nordic Relax led ansiktsmask finns hos Nordic Relax för 2900

De här hudproblemen ska bli bättre med masken

  • Ärrbildning
  • Hudinflammation
  • Acne
  • Rosacea
  • Psoriasis
  • Eksem
  • Solskador
  • Ålderstecken

Vad tycker jag då om den? Jag älskar den och vill använda den dagligen. Nu är jag sämst på att bara vara så för mig är det även mental träning att använda den. Det är bra för hjärnan att bara koppla av utan att göra något och det brukar jag försöka när jag använder masken.

Nu har inte mina pigmenteringar försvunnit men jag har ett litet ärr som är mindre synligt och huden känns fastare, Fastheten gör att de fina linjerna inte syns lika bra.

Tips från klanten, dra inte åt glasögonen för hårt. Ännu mer klantiga tips, använd adaptern som medföljer. Jag råkade använda datorladdaren och masken gick inte att starta men som tur var testade jag att koppla in rätt laddare och masken överlevde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *