Pure Minerals Rouge är rouget om du vill glittra som en discokula. Bilden fångar inte riktigt hur glittrigt det är. Det här stora glitterflagor. Missförstå mig inte nu, jag är som en 5-åring ibland och älskar glitter. En vanlig tisdag nöjer jag mig med ett betydligt softare glow.

Min passion för glitter löser jag helst med produkter från Ztirl. De är helt utan mica och biologiskt nedbrytbara. Mica är en problematisk ingrediens som alla borde undvika.

Annons <br>

När jag googlade för att hitta pris och ingredienser så hittar jag inte rouget men foundationen har Mica som första ingrediens. Redan där har de tappat mig och jag lovar att inte köpa den igen. Om ni trodde att det räcker med att de har mica så har ni fel. S

Självklart använder de oseriösa påståenden om vad produkten INTE innehåller. Det är enligt marknadsföringslagen hårfint om du ens får. Om en produkt normalt inte innehåller en ingrediens så får man enligt lag inte marknadsföra att den är fri från den. Till deras försvar verkar bismuth ocychloride förekomma i mineralsmink. Pure Minerals är inte ensamma om att tramsa så men i mina ögon blir de mindre seriösa. Rätt kul med tanke på att jag gärna köper ekologiskt och äter ganska ”ren” mat och hemlagat.

Zinkoxiden ska ge solskydd men glittret ökar risken för brännskador. Med hänsyn till den oseriösa framtoningen hade jag gärna satsat på ett riktigt solskydd och inte litat på det lilla skydd du kan få av ett tunt lager foundation.

Annons <br>

Jag tycker inte om att totalsåga produkter och det här pudret har liksom ett batteri en positiv sida. Det ger inga utslag på mitt ansikte vilket är positivt för jag brukar få utslag av mineralsmink. Glittret begränsar användningen och det är lite för rosa men vid några tillfällen kan det här funka.

Det bästa med det här är att jag hittat en sorts mineralsmink som verkar fungera och den här kommer utan problem räcka hela mitt liv. Om jag tänker köpa Pure Minerals Rouge igen får ni gissa! Den verkar inte finnas mer så jag behöver inte fundera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *