Pureness kvällsmagnesium ska bidra till en bättre sömn. Sömn är viktigt även för vår hud så det här räknar jag som tillskott även för skönhet. Den ska dessutom vara snäll mot magen eftersom den är framtagen av magnesiumbisglycinat som även har en lugnande effekt på grund av aminosyran glycin. När den binds till magnesiumet fungerar den som en lugnande signalsubstans i kroppen. Ni som vill äta veganskt kan också äta den.

Annons

Extrakt från passionsblomma bidrar också till att lugna kroppen genom att öka GABA mängden i hjärnan. GABA motverkar att nervcellerna överstimuleras och det brukar leda till en förbättrad sömnkvalite. L-teanin förstärker den naturliga dygnsrytmen och kan leda till att du vaknar mindre ofta under natten.

Magnesium ska ju även vara bra om man tränar hårt så jag har höga förväntningar men framförallt hoppas jag på en bättre sömnkvalitet. Det finns även en trippelmagnesium (Annonslänk till Meds) och som jag tolkar det innehåller den 3 sorters magnesium och riktar sig mer för hårt tränande och inte lika mycket för en god sömn.

Man ska ta 1-4 kapslar Pureness kvällsmagnesium ca 1 timme före läggdags för bäst effekt. Eftersom jag brukar vara känslig så kommer jag testa med en kapsel första veckan.

Pureness kvällsmagnesium finns hos Pureness för 129kr/ 60 kapslar


Dagligt intag innehåller
1 kaps.4 kaps.
Magnesium125 mg33 %*500 mg133 %*
L-teanin25 mg**100 mg**
Extrakt av passionsblomma50 mg**200 mg**
*% av dagligt referensintag (DRI)
** DRI ej fastställt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *