Inlägget innehåller annonslänkar till DOZ Apotek

Vichy the Red lab var en kväll då vi fördjupade oss i hudvård. Vichy är ju ett märke som har mineraliserat källvatten från Frankrikes vulkaniska område som stjärningrediens. Det är känt för sin lugnande dermatologiska egenskaper som även stärker huden. Livet och vardagen sliter på vår hud från in och utsidan. Vi fick se en utställning som visade hur det påverkar vår hud. De hade byggt upp en helt otrolig utställning i Eric Ericsonhallen (tidigare Skeppskyrkan). Kyrkan var kvällen till ära upplyst i rött och temat var verkligen maxat.

Henriette Skov från Vichy Laboratories hälsade oss välkomna.

Dr Tracy Ghattas förklarade vikten av bra hudvård. Gissa om jag tog in kunskaper!

Cirkeln visar hur kollagen och elastin fungerar

Kollagen är superviktigt för vår hud. Uv-ljus och föroreningar bryter ned det. Elastin gör huden elastisk och stark. Solskydd skyddar och ska användas dagligen. Maten, hudvård och hur vi lever påverkar och vi kan påverka åldrandet. Om kollagen på huden fungerar kom upp och studierna går isär men pro kollagen peptider är bevisat effektiv.

Dr Claudia Aguirre förklarade kopplingen mellan hjärna och hud. Claudia är neuroforskare, hudexpert och TED-talare. Vår hud är ibland klokare än oss. Det finns något som kallas för vigselringseksem. Utslag och liknande kan vara tecken på att hjärnan vill säga något

  • Rörelse reducerar stress
  • Sömn är viktigt för kropp och hjärna
  • Beröring är viktigt och då ska det vara en mjuk smekning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *