Wild deodorantWild deodorant

Wild deodorant är produkten jag inte visste att jag behövde förrän jag fann den. Deodorant är något de flesta använder mer eller mindre dagligen. De flesta deodoranterna kommer i en ful platsflaska som används en gång för att sedan hamna på återvinningen. Nu tänker jag inte hoppa helt in i kemikalieskräcksträsket men vi kan väl alla enas om att aluminium och liknande inte ska vara i vår ömtåliga armhåla. En otroligt viktig aspekt med miljö är att vi måste minska på avfallet och inte bara stirra oss blinda på att återvinna. Det bästa är att inte orsaka mer sopor än nödvändigt.

Den här är gjord av tapiokastärkelse, bakpulver i en pytteliten mängd för att inte irritera huden. Solrosfrövax håller huden återfuktad. Kakaosmör ger en skyddande hinna. Självklart är den vegansk, parabenfri, aluminiumfri och bara naturliga ingredienser.

Det är en naturlig deo som effektivt ska ta orsaken till svettdoft och hålla en fräsch hela dagen. Det som är mest unikt med Wild deodorant är att man köper en hylsa i valfri färg och sedan köper man refill som är enkel att byta. De som vill ha doftfritt har en sort att välja på men de har en uppsjö med spännande dofter och brukar även ge ut Limited edition till storhelger.

  • Pumpkin spice & vanilla är en limited edition med en varm, ren härlig vaniljdoft
  • Mint & aloe vera doftar fräscht och inte tandkräm som jag fasade för
  • Jasmine & mandarinblossom är som en frisk blomsteräng
  • Fresh cotton & sea salt är storsäljaren som doftar nytvättat och lite lätt hint av saltvatten

Recension Jag tycker verkligen om deon men hade önskat att hylsan var lite mindre bara för att inte ta upp så mycket plats i resväskan. Den är så snygg och jag tycker inte det gör så mycket om den står framme i badrummet. Nu är den inte större än någon annan deo i liknande format och jag är extremt petig med storleken på saker. Min lösning är att jag tar med refill på resor och då spar jag massor av plats men riskerar inga läckor i väskan.

Doft finns ju många olika och jag har redogjort längre upp i inlägget kort om varje. Doften är inte så stark att den stör parfymer och formulan räcker för att hålla borta oönskade odörer. Jag brukar föredra att träna på förmiddagen och applicerar ingen extra deo innan men upplever inte någon doft trots att det då är länge sedan jag applicerade deo så den är effektiv.

En bra deo ska ha bra ingredienser och hålla borta svettdoft hela dagen. Jag som reser mycket har även ett krav att deon inte får riskera att läcka. Det har hänt en gång med resultatet att jag fick slänga hälften av kläderna i min resväska för att de vart missfärgade. Om deon dessutom är så stark att den förstör färgen på kläder vill jag inte ha den alls.

Bli inte rädd av att den innehåller olja. Oljan ger inte fläckar på kläder vad jag sett och jag tycker om siden och andra ömtåliga material.

Wild deodorant finns som engångsköp eller prenumeration men en graverad hylsa och 3 refiller kostar ca 33$ men med min länk får du 20% rabatt Klicka bara på länken så dras rabatten men funkar inte det så upp HUDVARDWILD

Köpa igen? Jag är sugen på en annan färg på hylsa och även nyfiken på andra dofter

En deo används i armhålan och den har känslig hud och även lymfkörtlar. Vad vi stoppar där är alltså viktigt. För vår natur bör vi också försöka minska på engångsförpackningar.

Eftersom man köper refill och återanvänder hylsan har jag en med mitt namn på

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *