Wise body Oil ylang ylang

Wise body Oil ylang ylang är en räddare i nöden när jag glömmer allt om att vårda vårt sebum och bastar och badar. Bastu är skönt men en mardröm för vårt sebum. Varma bubbelbad är inte heller en succé för huden men otroligt skönt. Nån gång ibland kombinerar jag bastu, bad och peeling och då behövs den här! Oljan skyddar och förebygger fuktförlust genom att bygga upp hudens barriär. Även vår kropp har ju en hudbarriär som ska skyddas och stärkas.

Man blir inte oljeblank av den utan får en hälsosam lyster. Förutom att ge lyster och göra huden mjuk så innehåller den fettsyror och vitaminer så den vårdar även långsiktigt fast den ger en underbar lyster. Det som ska göra nytta i Wise body Oil ylang ylang är kallpressad sötmandelolja för återfuktning. Tisteloljan är vitaminrik och har också viktiga fettsyror för att bygga upp fuktbalansen i cellerna. De verksamma ingredienserna är apelsin, geranium, patchouli och ylang ylang. Den är vegansk och har ekologiska naturliga ingredienser.

Annons

De senaste åren har eteriska oljor fått dåligt rykte på felaktiga grunder. Liksom katastrofen när vi skönhetsnördar började tro att starkare är bättre gäller samma för eteriska oljor. De är väldigt potenta och ska användas korrekt. Även vatten är farligt i fel dosering men det är vi förhoppningsvis inte rädda för. Doften i oljan kommer från eteriska oljor men de är utvalda av en kunnig person och jag har inte fått några utslag av dem. Jag har varit rädd i många år för eteriska oljor eftersom jag både fått utslag och klåda av många produkter men Wise klarar jag!

Doft är också något som många undviker. Om du tillhör de som är allergisk mot doft ska du såklart fortsätta undvika dofter men vi andra mår bra av doft. Doft är ett av våra starkaste sinnen och styr hela oss. Att sikta på en helt doftfri miljö är en utopi. Naturliga dofter av hög kvalitet höjer oss och är bra för hälsan. Undvik syntetiska dofter av tvivelaktig kvalitet. Jimmy Boyd Perfumista har många intressanta tankar om just dofter. Jag tjatar vidare om att vi måste bli mer pålästa och sluta leta svart/ vita lösningar. Det finns bra dofter och det finns dåliga dofter och allt däremellan. Enligt mig innehåller den här bra dofter. Enklast beskrivet så påminner doften om ett härligt spa.

Efter bubbelbad, bastu och peeling applicerar jag oljan på kroppen när huden är fukten och försluter med body lotion. Den ska även gå att mixa i duschtvålen men det har jag inte testat än. Att använda den som massageolja kommer jag absolut göra! Är man extremt torr går det även att smörja ett lager på kroppen före duschen.

Wise body Oil ylang ylang finns hos Wise för 339kr

Innehåll på svenska:
Mandelolja(Eko), tistelolja(Eko), ricinolja(Eko), apelsin(Eko), geranium(Eko), ylang ylang(Eko),  patchouli(Eko), parfum från naturliga doftämnen i eteriska oljor: Geraniol, Citronellol, Limonen, Linalool. 100% ekologisk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *