YuraQ är ett verkligen intressant pulver, det betyder vit på språket Quichua. Just helt vita naturliga ingredienser har varit ett problem att hitta. Mikroplaster är ett pinsamt minne som vi ska låta bli att upprepa. Hållbarhet är ju äntligen trendigt och ingen är gladare än jag. Kosmetikaindustrin står för mycket bra men även vissa mindre bra delar. Djupt inne i Ecuadors regnskog finns ett otroligt alternativ till plast. Det är en speciell palm med frukter som man kan plocka och mala till ett pulver som passar perfekt för många kosmetiska preparat. Helt naturligt utan några konstgjorda tillsatser. Allt fler vill ju ha veganskt och naturligt i sina skönhetsprodukter.

Annons

Frukten Corozo eller tagur som den heter har en konsistens som påminner om kåda och är det som man gör YuraQ av. Den kallas även för veganskt elfenben. Tagua har främst använts för att tillverka knappar till modeindustrin men har nu alltså även vandrat in i skönhet. Det som används i skönhetsindustrin är resterna från knappproduktionen.

Framförallt är det de exfolierande egenskaperna som den är bra för men även solskydd och antiperspirant har YuraQ visat sig fungera bra för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *