Tester

YuraQ

YuraQ är ett verkligen intressant pulver, det betyder vit på språket Quichua. Just helt vita naturliga ingredienser har varit ett problem att hitta. Mikroplaster är ett pinsamt minne som vi ska låta bli att upprepa. Hållbarhet är ju äntligen trendigt och ingen är gladare än jag. Kosmetikaindustrin står för mycket bra men även vissa mindre bra delar. Djupt inne i Ecuadors regnskog finns ett otroligt alternativ till plast. Det är en speciell palm med frukter som man kan plocka och mala till ett pulver som passar perfekt för många kosmetiska preparat. Helt naturligt utan några konstgjorda tillsatser. Allt fler vill ju ha veganskt och naturligt i sina skönhetsprodukter.

Annons

Frukten Corozo eller tagur som den heter har en konsistens som påminner om kåda och är det som man gör YuraQ av. Den kallas även för veganskt elfenben. Tagua har främst använts för att tillverka knappar till modeindustrin men har nu alltså även vandrat in i skönhet. Det som används i skönhetsindustrin är resterna från knappproduktionen.

Framförallt är det de exfolierande egenskaperna som den är bra för men även solskydd och antiperspirant har YuraQ visat sig fungera bra för.

Relaterade inlägg

IS Clinical Etreme Protect spf30

IS Clinical Etreme Protect spf30

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar till Seth & Sally IS Clinical Etreme Protect spf30 är en mjukgörande och återfuktande dagkräm med Spf30 och antioxidanter. Den ska…

IS Clinical pro-heal serum advance

IS Clinical pro-heal serum advance

IS Clinical pro-heal serum advance är ett lugnande serum som ska jämna ut hudtonen. Den passar för hud med akne, rosacea och pigmenteringar men ska även kunna förbättra hudstrukturen.

Förutom antioxidanter innehåller IS Clinical pro-heal serum advance även en avancerad C vitamin (L-askorbinsyra) i en kombination av botaniska extrakt från olivblad och koppar tripeptid. E-vitaminet boostar andra antioxidanter som t ex vårt älskade glowvitamin C. A-vitamin förbättrar hudstrukturen och bevarar fuktnivån. Effekten det ska ha är att lugna huden och minska irritationer och inflammationer.

Actyva nutrizione ricca mask

Actyva nutrizione ricca mask

Actyva nutrizione ricca mask är en intensivbehandling för torrt och känsligt hår. Det ska göra håret mjukt, ge volym och lätt att reda ut. Självklart ska behandlingen även…

Empties

Mitt i flyttkartongerna tar jag en liten paus och kollar på senaste tidens empties. Tydligen har jag inte använt ampuller och någon gammal produkt har krupit fram. Jag…

Kiehl's Midnight Recovery Concentrate ansiktsolja

Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate ansiktsolja

Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate ansiktsolja är en olja som ska minska fina linjer och rynkor. En liten fundering. Har du tänkt på varför det kallas för fina linjer…

Rosenserien calming moisturizer

Rosenserien calming moisturizer

Rosenserien calming moisturizer är en dag och nattkräm som ska reducera rödhet i huden. Den ska återfukta och mjukgöra samtidigt som den stärker kapillärerna i huden, det gör blodkärlen mindre framträdande och får huden att se lugnare och jämnare ut. Alla hudtyper ska kunna använda den men framförallt ska den fungera för de med rosacea och ytliga kärl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *