5Kind Extra strong hemp cream5Kind Extra strong hemp cream

5Kind Extra strong hemp cream är en massagekräm som ska hjälpa till att vårda trötta muskler. Den ska ge en avslappnande känsla och vara lätt att massera in. För tydlighetens skull vill jag påminna om att jag tar avstånd från alla former av narkotika och hampan ska vara fri från alla såna ämnen och ger inga rus eller liknande. Jag hittade den under andra dagen på Eco Living Scandinavia då hela kroppen värkte och jag hade över 10timmars tågresa framför mig vilket inte är snälla förhållanden för att testa något nytt så den fick ligga hemma ett tag innan jag öppnade den. Det är en naturlig kräm utan tillsatser som parameter och mineraloljor.

Annons

Det som ska slappna av stela och trötta muskler i 5Kind Extra strong hemp cream är en mix av 14 naturliga oljor och extrakt som ska vårda och lugna. Några av dem är hampaolja, Arnica gel, Eucalyptus, Mentol, Gurkmeja, Koffein och Vintergrönt.

Recension Tub med snäpplock känns praktiskt och bra. Designen har jag inte så mycket att säga om. Det här är inget som behöver stå framme i badrummet dagligen. Om man överbelastar musklerna så ofta är det dags för en läkare och inte en kräm. Nu utgår jag från att du som läser detta är vuxen nog att göra vad du vill men det är min åsikt att kroppen ska inte värka dagligen utan att man kollar upp det. Sånt här ska användas när man tillfälligt överbelastar men sånt som ett hårt träningspass eller när man tar död på benen på mässa.

Annons

Doften är lite som liniment men inte fullt så påträngande. Jag jämförde såklart med Linnex och Tigerbalsam för att vara säker. Jag tycker inte heller att doften ligger kvar lika länge som hos många andra liniment. Det är skönt eftersom man inte riktigt vill störa omgivningen med sin doft även om den är fräsch. Vi äldre tycker att doften påminner om tuggummit Jenka.

Hampa är lite kontroversiellt än hos vissa även om den lilla delen av hudvård är noggrant städad vid det här laget. Företaget intygar att den här ska vara 100% laglig men jag har inte skickat in den för test så vill du vara säker får du gärna kolla och meddela mig.

Det som skiljer den här mest från vanliga liniment är att den känns skonsammare för huden utan att vara mesig. Med en känslig hud så är man ju van att det svider otroligt eller så får man välja något som kräver manuell massage. Jag testade den här efter Folk och kultur 2024 och efter en dag på mässa var benen slut. Tydligen har jag överskattat min förmåga att gå i högklackat och benen värkte när jag kom tillbaka till hotellet. Jag masserade fötter och ben med den och en liten stund efter kändes de som nya. Det jag nådde på ryggen vart också bättre.

Jag tycker verkligen att det här är ett effektivt alternativ till liniment och uppskattar att den inte irriterar huden. Det känns mer som om man använt en lättare bodylotion vilket är toppen. Nästa gång jag ska på längre mässa ska den här få följa med istället för bodylotion.

5Kind Extra strong hemp cream finns hos 5Kind för 169kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *