Okategoriserade Redskap och gadgets Tester

Badlakan Lin Living

När jag var på Almedalen passade jag på att testa badlakan från Lin Living. Det är lite komiskt eftersom jag bor i Hälsingland som är känt för lin men jag har inte testat badlakan i linne. Nu är det aldrig för sent för att testa något nytt och jag tycker livet går ut på att upptäcka saker.

Annons

Det jag gillar mest är att lin är ett naturmaterial som även är självrenande om man sköter det rätt och då behöver man inte tvätta det lika mycket. Det här är inte bara naturligt utan även ekologiskt. Eftersom det torkar fort så håller det sig fräscht länge.

En sak jag är skeptisk emot är den våfflade strukturen, jag tycker tyvärr inte att det är snyggt men viktigast med ett badlakan är ju att huden inte tar skada av det och att man blir torr. Strukturen gör också att den torkar fort.

Annons

Mitt intryck drogs ner lite när jag såg att det produceras i Litauen men Sverige är ju väldigt dyrt att producera i och jag förstår att tillverkarna måste hålla nere på kostnaderna för att kunna sälja. Vi lever trots allt i en tid då många prioriterar prislappen högst och jag dömer ingen. Det är inte billiga produkter och få betalar för kvalitet och tänker på arbetsförhållanden. Det vore intressant att se om de lyckades sälja en svensktillverkad variant och då gärna tillverkad på Gotland.

Mina kökshanddukar som jag har från Växbo Kvarn ska tvättas i 60 grader för att fungera bäst så jag vart förvånad över att Lin Living ska tvättas i max 40 grader. De flesta andra producenterna av linneprodukter säger också 60 grader. Det här är den första produkten i lin som jag sett att ska tvättas så kallt. När jag kollade på deras hemsida så hänvisade de till att lägre temperaturer bevarar färgerna länge och skonar naturen vilket är bra. Just det här badlakanet är ju inte färgat utan i naturlig linfärg och bör bevara färgen lätt.

Som hudvårdsnörd så är jag ganska petig med handdukar och jag tycker att Lin Living badlakan är mjukt men ger ändå en lättare exfoliering när den är nytvättad.

Badlakan Lin Living kostar 800 kr

Köpa igen? Skeptisk pga våfflat mönster, var den i missonis zigzackmönster hade jag köpt flera.

Relaterade inlägg

Vårgarderob

Idag skiner solen och jag börjar längta till vår och sommar 🥰 Jag tycker om när man tar fram vårgarderoben och börjar planera för sommaren. Så passande då…

Vichy the Red lab

Inlägget innehåller annonslänkar till DOZ Apotek Vichy the Red lab var en kväll då vi fördjupade oss i hudvård. Vichy är ju ett märke som har mineraliserat källvatten…

NCP Handcream Olfactive Facet 301 Jasmine & Sandalwood

N.C.P Handcream Olfactive Facet 301 Jasmine & Sandalwood

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar till Parfym.se N.C.P Handcream Olfactive Facet 301 Jasmine & Sandalwood är en väldoftande och vårdande handkräm. Den är framtagen av Svenska…

REN Evercalm Gentle Cleansing Milk

Ren Evercalm gentle cleansing milk

REN Evercalm Gentle Cleansing Milk är en rengöring för känslig hud som ska lugna utan att irritera huden. Den ska minska rodnad, klåda och lugna huden. Huden ska bli lugn och mjuk samtidigt som den tar bort smink och smuts. Den är framförallt framtagen för känslig och stressad hud.

Empowered by Beauty 2023

Empowered by Beauty 2023 hölls på vackra Hotel at Six i Stockholm på Internationella kvinnodagen och biljettintäkterna gick till Dermaromes CSR-program DermaCare som är ett projekt som stöttar…

Pure Effect textile mist

Pure Effect textile mist är en uppfräschningsmist för textil med en aktiv bakteriekultur. Den stora flaskan är även lämplig för mattor och soffor. Har ni hört mig prata…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *