Badlakan Lin Living

När jag var på Almedalen passade jag på att testa badlakan från Lin Living. Det är lite komiskt eftersom jag bor i Hälsingland som är känt för lin men jag har inte testat badlakan i linne. Nu är det aldrig för sent för att testa något nytt och jag tycker livet går ut på att upptäcka saker.

Annons

Det jag gillar mest är att lin är ett naturmaterial som även är självrenande om man sköter det rätt och då behöver man inte tvätta det lika mycket. Det här är inte bara naturligt utan även ekologiskt. Eftersom det torkar fort så håller det sig fräscht länge.

En sak jag är skeptisk emot är den våfflade strukturen, jag tycker tyvärr inte att det är snyggt men viktigast med ett badlakan är ju att huden inte tar skada av det och att man blir torr. Strukturen gör också att den torkar fort.

Annons

Mitt intryck drogs ner lite när jag såg att det produceras i Litauen men Sverige är ju väldigt dyrt att producera i och jag förstår att tillverkarna måste hålla nere på kostnaderna för att kunna sälja. Vi lever trots allt i en tid då många prioriterar prislappen högst och jag dömer ingen. Det är inte billiga produkter och få betalar för kvalitet och tänker på arbetsförhållanden. Det vore intressant att se om de lyckades sälja en svensktillverkad variant och då gärna tillverkad på Gotland.

Mina kökshanddukar som jag har från Växbo Kvarn ska tvättas i 60 grader för att fungera bäst så jag vart förvånad över att Lin Living ska tvättas i max 40 grader. De flesta andra producenterna av linneprodukter säger också 60 grader. Det här är den första produkten i lin som jag sett att ska tvättas så kallt. När jag kollade på deras hemsida så hänvisade de till att lägre temperaturer bevarar färgerna länge och skonar naturen vilket är bra. Just det här badlakanet är ju inte färgat utan i naturlig linfärg och bör bevara färgen lätt.

Som hudvårdsnörd så är jag ganska petig med handdukar och jag tycker att Lin Living badlakan är mjukt men ger ändå en lättare exfoliering när den är nytvättad.

Badlakan Lin Living kostar 800 kr

Köpa igen? Skeptisk pga våfflat mönster, var den i missonis zigzackmönster hade jag köpt flera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *