Inlägget innehåller reklamlänkar till Lyko

Cocoa Brown tough stuff body scrub är produkten som många slarvar med när de ska applicera brun utan sol. Om du har torra ojämna partier på huden kommer du att få ett ojämnt resultat. Jämför det med om du ska måla. Man börjar ju alltid med att slipa och spackla innan man lägger på färg. Samma gäller för brun utan sol.

Det är även bra att peela huden regelbundet om du har problem med hårsäcksinflammationer. Färgen på Cocoa Brown tough stuff body scrub var en överraskning men det är inte en färg som stannar kvar.

Jag som har känslig hud tycker att kornen är på gränsen till för grova. De skrubbar effektivt och som det står i beskrivningen, skrubba extra på knän och armbågar och andra torra områden. Huden blir mjuk och len och den känslan är underbar men använd peelingen med försiktighet. Den är effektiv och en skadad hudbarriär tar tid att läka.

Annons

Lykos hemsida har de även tips på hur peelingen kan användas och jag har lite invändningar. De skriver att du kan använda den 2-4 gånger per vecka. Det är alldeles för ofta om du inte har fotsuletjock hud på hela kroppen. De tipsar även att du kan använda den på torr hud för att få extra effekt. Jag anser att de är alldeles för ofta och peeling på torr hud ökar skaderisken. Om du använder peelingen i duschen blir den mildare men den är ändå tillräckligt effektiv för att göra huden jämn och mjuk. Var alltid försiktig med peeling och enligt mig ska den alltid användas på fuktig hud och max 2 gånger per vecka men jag är inget proffs. Däremot får jag ofta beröm för att huden är i bra skick för min ålder.

Använd helst peelingen dagen innan och smörj kroppen med ett riktigt bra bodybutter. Dagen efter applicerar du brun utan sol med applikatorhandske.

Cocoa Brown tough stuff body scrub finns hos Lyko för 99kr.

Köpa igen? Jag har för många peelingar hemma just nu men den är prisvärd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *