Elemis gentle foaming facial wash

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar

Elemis gentle foaming facial wash är en löddrande rengöring som ska passa alla hudtyper. Den ska göra huden ren och ta bort makeup utan att rubba hudens balans.

Doften ska vara vara citron, apelsin, ylang ylang och petigrain. Elemis gentle foaming facial wash innehåller extrakt från fikon som ska lugna huden. Löddret kommer från aminosyror från äpple och ska löddra utan att skada hudbarriären. Pracaxiolja ska stärka lipidskiktet och bevara hudens naturliga oljenivå.

Recension: Om jag använt makeup eller många lager spf så tycker jag inte att den räcker utan jag måste komplettera med en förrengöring för att bli riktigt ren. Huden känns inte stram efter användning och fuktbalansen känns bra.

Om ni undrar varför det är en antik tub så är det för att jag haft den i stugan. Det låter hemskt men jag vill ha bra hudvård även där och eftersom den innehåller parabener håller den länge. Jag har definitivt testat bättre produkter från Elemis men det är en ok rengöring. När jag är i stugan lägger jag sällan någon tyngre makeup och de få gånger det händer så använder jag oljerengöring eller makeupremover innan.

Varför de kallar den löddrande begriper inte jag eftersom ytterst få vill ha en löddrande rengöring och den här löddrar inte särskilt mycket. Den ska appliceras på torr hud och masseras in och sedan ska man applicera vatten och jobba bort den.

Elemis gentle foaming facial wash har funnits i fullsize hos Hudoteket för 400kr.

Köpa igen? Inte ens Elemis vill ha kvar den men de har garanterat tagit fram bättre rengöringar än den här. När jag kollade igenom Hudotekets utbud av Elemisrengöringar fanns det många trevliga alternativ som Rehydrating rosepetal cleanser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *