Elixir Niactil 4%
Elixir Niactil 4%

Inlägget innehåller reklamlänkar

Elixir Niactil 4% ligger mig extra varmt om hjärtat eftersom jag följt dem sedan de delade ut prover på Hud & kosmetik 2019 eller om det var 2018 och jag fick en som gjorde mig helt såld. Jag brukar nästan skratta åt alla produkter som ska släta ut porer men den här gör det fast jag vet att det inte är möjligt. Den ska jämna ut hudtonen och strukturen, minska porer, känslighet, rödhet och ge lyster. Den passar för alla hudtyper, även de med rosacea kan använda den.

Niacinamide har vid experiment visat sig vara mest effektivt vid 4% men procenten i sig är ganska ointressant för 4% niacinamid kommer inte göra nytta om du blandar den med t ex ren sprit vilket de såklart inte gör men det är viktigt att en produkt mixas med ingredienser som boostar de aktiva ingredienserna utan att orsaka irritation. Effekten du har av niacinamid är minskade fina linjer och dämpning av irritationer i huden. Elixir Niactil 4% innehåller också 4% glycerin som är en bra fuktbindare som även lugnar irritation. Salicylsyran ger intryck av mindre porer och ger en jämn hudyta. Det lindrar även akne och rosacea.

För bäst effekt ska den användas morgon och kväll, gärna ihop med andra produkter från Elixir men den fungerar lika bra på egen hand.

Recension Tuben är smidig att ta med på resor och tar liten plats i badrummet. Stort minus för skruvkork men jag har hört att det är insidan som räknas och att man överlever att skruva med en kork två gånger per dag.

Doften är mild. Konsistensen är som en lätt gele utan klibbet som gele kan ha.

Elixir Niactil 4% 30ml finns hos Hudoteket för 375kr, den finns även i större format

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *