Hotellfrukost
Hotellfrukost

Många älskar hotellfrukost och idag poppade ett gammalt inlägg av Nisse Hallberg upp så jag tänkte ge min syn på saken. När man är ledig och bor på ett lite båttte hotell så gillar jag också hotellfrukost. Det är härligt att sitta länge med trevligt sällskap och äta gott. Helt enkelt så skulle jag njuta lika mycket av en middag. Stora skillnaden är att en middag kan även inkludera ett gott vin medan det är mindre ok vid en frukost.

En vardag när man ska iväg och jobba är hotellfrukosten betydligt mindre lyxig. Jag är ingen morgonmänniska om jag ska vara ärlig. Att kliva upp tidigt, duscha och snabbt piffa till sig för att leta upp en matsal där man ska leta upp något att äta. Ju tröttare man är desto fler konstiga människor verkar det vara som också ska äta. Ofta är de flesta borden upptagna eller inte torkade så vissa gånger får man fösa någon annans rester åt sidan eller dela bord med en främling. Själva ätandet tar alltid längre tid än hemma. Hemma kan man dessutom slänga på en mask medan man äter och ingen bryr sig om håret är blött efter duschen. Det tar ca 20-30 minuter längre att äta på hotell än hemma och dessutom känns det så ensamt att äta själv.

Annons

Nu finns det säkert något geni som invänder att man kan ju beställa upp frukost till rummet. Jag har kollat på det och oftast består den av någon fralla, yoghurt och en massa annat som jag inte äter. Fruktsallad kan bestå av vad som helst. Med tanke på allergi känns det alltså tryggare att kunna kolla innehållet och anpassa sig efter vad som finns vilket ibland blir en ganska fantasilös frukost. Kokt ägg och kaffe brukar som tur är alltid finnas. Äggröra låter alltid gott men den kan innehålla vad som helst. Att fråga personalen vad maten innehåller kan förstöra vilken morgon som helst. Vissa blir sura när man frågar. Vissa gör 100 andra saker innan. Vissa gånger hänvisar de till någon sliten pärm där man får läsa själv men många gånger får man bra hjälp.

Min åsikt i frågan om hotellfrukost är underbart eller tortyr är alltså att som med allt annat beror det på i vilket sammanhang. Jag kan fortfarande drömma om Dorsias underbara frukost men den är i toppklass och åts en ledig dag med sambon. Jag både älskar och hatar hotellfrukost. Vad tycker du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *