Jag har gjort en hudanalys på Skinomes huvudkontor på Kungsholmstorg i Stockholm. Det var riktigt spännande att träffa personalen och höra tankarna bakom deras produkter. I lokalerna har de både labb och kontor och det var en härlig energi där. Det kändes som ett härligt team. Tyvärr fick jag inte fota labbet eftersom de höll på att ta fram lite nyheter. Jag har mina förhoppningar om vad de tar fram men vill inte säga något.

De har verkligen samlat in en bred kompetens från många länder eftersom det är svårt att hitta exakt den spjutspetskompetens som de behöver i Sverige. Generellt verkar de riktigt noggranna i allt de gör. Hudanalysen har jag inte fått svar på än eftersom de bara scannade varenda rynka och vrå i ansiktet och sedan skickade iväg informationen för analys. Jag väntar med skräckblandad förtjusning!

Deras rengöring har jag läst och hört mycket bra om och eftersom de sagt innan att det fanns rengöring ifall jag ville ta bort makeupen så såg jag såklart till att komma dit sminkad! Den kändes fantastiskt mild och effektiv. Jag kommer testa rengöringen bara mitt experiment med Akademiklinken Pure Lift Serum är över. Just nu ska jag ju använda samma produkter i 8 veckor medan jag utvärderar serumet men åter till Skinome!

Skinome bygger på 10 års forskning under ledning av Dr Johanna Gillbro som är känd för boken Hudvårdsbibeln. Hon har doktorerat inom experimentell och klinisk dermatologi vid University of Bradford i England. Hon har varit forskningsledare inom anti-age behandlingar, hudens barriärfunktion och hyperpigmentering. Min hud hoppas på en grym kräm från dem mot rynkor och pigmenteringar!

Som ni ser på bilden så är de även noggranna med säkerheten med tanke på Covid-19. Hon scannade med maskinen på bilden och kollade rent allmänt på min hud. Jag tror inte att själva huden är i så dåligt skick men jag börjar störa mig rynkor och fina linjer sen har vi ju såklart skadorna av glada 90-talet. På den tiden var inte spf något man använde, det var nog snarare olja och solarie som gällde. Nu börjar synderna krypa fram och jag gissar att testet kommer visa ännu mer äckliga pigmentsfläckar på väg.

Vad är då poängen med att göra en hudanalys? Rynkor, pigmentsfläckar och torr hy borde man väl märka om de är ett problem. Delvis stämmer det men det kan vara bra att gå på djupet och se vad som är på väg för att kunna jobba förebyggande och slippa problemen. Det är oftast enklare att förebygga än att åtgärda ett problem.

Annons
2 svar på “Hudanalys Skinome”
  1. […] erkänna att jag är definitivt skyldig till det och har det även dokumenterat sen jag gjorde min hudanalys hos Skinome. Jag älskar att tvätta ansiktet på kvällen och masserar gärna i en oljerengöring, ibland […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *