Ivon Care skrubbhandske
Ivon Care skrubbhandske

Ivon Care skrubbhandske är en handgjord vante med en speciell struktur i viskostyget som ska exfoliera huden. Resultatet du ska få är en slätare, mjukare och friskare hud.

Om du använder brun utan sol är en bra peelingprodukt grunden till ett bra resultat och tar även bort rester av gammal färg. Rent generellt är det bra att regelbundet skrubba huden för att öka cirkulationen och för att förebygga inåtväxta hårstrån. Som en bonus ser huden fräschare ut och ska bli silkeslen.

Annons

Huden bör vara i blöt i dusch eller bad 10-15 minuter innan du börjar skrubba med Ivon Care skrubbhandske. Använd ingen tvål eller liknande innan. Blöt vanten och skrubba kroppen. Bäst effekt får du om du använder den 1-2 gånger per vecka. Som alltid, använd den inte mer för då kan du skada hudbarriären och få problem istället för en vacker hud. Den ska inte användas på akne eller sår.

Vanten ska inte tvättas i maskin eller torktumlas men handtvätt fungerar bra. Låt den torka luftigt.

Recension En vante går att använda många gånger och kladdar inte ner lika som t ex en kaffepeeling kan göra. Det känns smart för miljön och eventuellt även mer ekonomiskt beroende på vilken peeling du tidigare använt.

Annons

Den sitter skönt på handen och det är lätt att komma åt där man vill. Tyget är lagom vasst för att peela men inte så vasst att det känns skadligt på huden. Billiga vantar från mataffären fungerar bättre för att skrubba bort grovt skal på potatisar än på hud.

Huden blir silkeslen redan första gången. Nu använder jag peeling regelbundet så tyvärr finns det inga coola bilder på mängder av död hud. Jag har ju även använt Silkyluxe och de väldigt lika.

Det är enkelt att tvätta vanten och jag har en krok för den i badrummet där den får torka och hänger redo för nästa omgång. Jag gillar extra mycket att det inte ligger någon peeling kvar i duschen när man är klar. Den är riktigt bra att ta med på resor eftersom den inte tar just någon plats och torkar fort.

Jag använder även vanten till något jag inte läst något om. När jag målar naglarna hamnar det alltid lite utanför och med en blöt vante så är det enkelt att polera bort kladdet och som en bonus får nagelbanden lite massage innan olja.

Ivon Care skrubbhandske finns hos Ivon Care för 129kr

Köpa igen? Jag gillar verkligen en vante istället för peeling, det känns miljövänligt och ekonomiskt så jag kan definitivt köpa den igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *