J-Beauty

J Beauty är något som kommer stort nu när vi gett upp med K-Beauty. Ok för att vara lite nyanserad så har de flesta av oss inte tid med långa rutiner i flera steg utan vi vill ha effektiv hudvård i få steg så vi får mer tid till att leva, uppleva och jobba. Hudvård är kul men ärligt talat har de flesta inte tid med låååånga hudvårdsrutiner varje dag. Självklart står både forskning och natur i fokus och det är det jag gillar mest med konceptet J-Beauty.

Annons

Förpackningarna på bordet som ser ut som våtservetter är inte våtservetter, det är sheetmasken som tar 1 minut att använda. Produkterna är framtagna för oss upptagna kvinnor som vill vårda vår hud men inte lägga all vår tid på det.

Masken från Saborino ser liten ut när man tar den från förpackningen men den är stretchig och går att passa ihop med ansiktsformen. Jag har ett ganska stort ansikte men den går bra att passa ihop ändå. Tanken med formatet är genialt. Masken är frukost för huden och ska användas på morgonen. Om masken är för stor så kommer det komma i håret och förstöra . Jag kommer göra ett lite längre inlägg om masken men den är genial och tar en minut!

Foto av bästa Katarina Mäkinen/ Mogna Persikan

Eri gick igenom filosofin och hur de tar fram produkter. Japansk hudvård är nischad och många företag specialiserar sig på en enda produkt. Det är alltså inte ovanligt att ett företag bara gör rengöring för olika hudtyper. Det jag tycker mest om är att de tänker på miljön i hela processen samtidigt som produkterna genomgår hårda tester och har höga krav på effekt. Om du kan använda 1 produkt istället för flera så spar vi på transporter och förpackning vilket spar även miljö.

Inte helt otippat så var maten inspirerad av Japan och jag jublar över den för det var inga mjölkprodukter eller gluten i den så jag fick äta samma som alla andra. Som alltid är det fantastiskt trevligt att kolla på och prata om hudvård medan man äter.

Nu har jag tyvärr inga bra bilder på Green Little Heart som berättade lite om sitt företag och arbetet med att handplocka bra produkter som är bra för oss och miljön. Hon har samlat ett stort utbud av produkter som är hållbara och hon har såklart även Saborino, Momopuri och BCL

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *