Me Anima Rehydrating Lavender cleansing oil är en mina favoriter i kategorin oljerengöringar. Den är ekologisk vilket alltid är något som gör mig lycklig. Naturliga ingredienser tycker jag också om. Något jag tycker extramycket om är att den är riktigt bra. Det känns ibland som en funktion som glöms bort i jakten på att undvika allt som kan vara skadligt. I första hand måste en produkt fungera bra annars är innehållet rätt ointressant. Det betyder inte att jag applicerar vad som helst i mitt ansikte men en rengöring ska i första hand göra rent för att vara intressant att kolla vidare på.

Me Anima rehydrating lavender är en rengöringsolja som doftar helt underbart. Nu älskar jag lavendel i största allmänhet och i synnerhet den här. Lavendel sägs vara lugnande och det gör den extra lämplig på kvällen när man tvättar bort makeupen och ska varva ner. Som alltid tycker jag att den här har en bra balans på hur mycket den doftar. Vi människor påverkas ju mycket av dofter och vi kan lura kroppen genom att bli mer medvetna om hur vi påverkas av doft. Jag använder ofta min diffuser med en avslappnande doft på kvällen för att varva ner. Den fuktar även luften lite men nog om den och åter till oljerengöringen.

Annons

Jag har känslig hud och ännu känsligare ögon. Det kan vara svårt att hitta en rengöringsolja som tar bort makeup utan att irritera ögonen. Jag har tappat räkningen på hur många rengöringar jag gett bort för att de svider i ögonen.

Nu ska vi med känslig hud helst undvika eteriska oljor eftersom de kan orsaka irritation. Vad man tål får man testa sig fram till. Jag brukar även kolla av med hudterapeut om jag är osäker. Eteriska oljor har ofta en härlig doft och det är ju även det som kan orsaka irritation. Fast jag har en löjligt känslig hud har jag inte fått utslag eller rodnad av en enda produkt från Me Anima.

Rengöringen ska masseras in på torr hud först för att lösa upp orenheter. När man tillsätter vatten blir den till en rengöring. Huden blir mjuk och ren. Jag tycker den är riktigt bra på att ta bort makeup. Vissa oljerengöringar ligger kvar på huden, den här är lätt att tvätta bort och lämnar en fräsch känsla. Den lämnar ingen oljig känsla utan mer en mjuk skön känsla. Det går lätt att skölja av den.

Den är dessutom gjord av ekologiska naturliga ingredienser och tillverkad i Sverige 🥰

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *