Mentalt och emotionellt välmående och hudhälsa Catherine Dichy

Dag 3 på Sveriges Holistiska Hudvårdsvecka inleddes med expertsamtal Cahterine Dichy om Mentalt och emotionellt välmående och hudhälsa, ledd av fina Andrea Endre. Ett ämne jag inte tänkt på konkret men oj så viktigt. Mår du mentalt dåligt är det ofta även speglat i huden. Catherine har en mjuk röst och man skulle kunna lyssna hur länge som helst på henne.

Annons

Hon har gått många utbildningar inom hud och aromaterapi, om jag inte minns fel är hon makeupartist i grunden. Ytlig som jag är så hade jag trott det skulle handla om hur man kan sminka över eller vilka krämer som döljer men hon pratade om något mycket viktigare. SJÄLVKÄRLEK och att vårda sig själv inifrån och inte min patentlösning med smink och alvedon. Köp en biljett och se det! Alla behöver se mer i det här ämnet.

Lita på dig själv och älska dig själv.

Djupandas! Vi är många som behöver jobba mer med det. Något jag är usel på och både en härlig hudterapeut och min träningskompis har påtalat att jag måste bli bättre på att djupandas och dricka vatten. Ett så enkelt hälsoråd och prislappen är minimal.

Ta emot! Hur många är inte bra på att ge men usel på att ta? Ta emot komplimanger och kärlek

Tänk på alla våra sinnen: syn, hörsel, doft, smak och känsel

Hon tog även upp hur man kan tänka när man sminkar sig om man inte mår bra och hon la fokus på att det inte ska vara en mask utan mer framhäva den du vill vara. Framhäv det du tycker om alltså och fokusera inte så mycket på att dölja.

När jag redan var helt såld på hennes budskap så kom de in på att förändra sverige och hon tog upp skolan och att bygga upp våra barn och hon hade så kloka tankar.

Kom ihåg att meditera och djupandas. Ett samtal som inte handlade alls om hur du kan se hur någon mår utifrån huden eller hur du täcker över. Jag vart både inspirerad och ledsen när jag hörde det här. Det är ok att inte alltid må bra med vi kan hjälpa oss att må bättre.

Biljetter till alla samtal och möjlighet att vinna fina priser hittar du här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *