Minimalistisk hudvård med Care of Gerd


Minimalistisk hudvård med Care of Gerd handlade om hur hudvård kan vara minimalistisk och klimatsmart. Anna-Lena Wiklund Rippert och Johan Wiklund

Vi började med en meditation/ kroppsscanning som tog någon minut och fick nog ner hela lokalen i varv.

Annnons

Det hela började med att Anna-Lena tog hem makeup till sin salong och råkade läsa innehållet. När hon såg att det innehöll rocagil skickade hon tillbaka produkterna. Hennes bror flyttade till Stockholm och vart spa-chef på Grand Hotel. När han besökte en skönhetsfabrik fick han se hur hans favorit hårspray gjordes. Vår hud är stark och tål mycket men den tar också upp mycket av våra produkter. 2008 bestämde de att de startar eget med fokus på att värna om människa, djur och natur.

De anser att hudvårdsrutiner på 1,5 timme och massor av produkter är fel. De yttre faktorerna som får huden ur balans är luftföroreningar, mekaniska skador av t ex för hård hantering och solen.

Många syrar sönder sin hud och rubbar balansen i den. Tensider skadar också vårt mikrobiom. Vi ska vara snälla mot vår hud.

Inre faktorer är stress, sömnbrist, hormoner, alkohol och rökning, kost.

Det går att motverka det negativa med

  • God sömn
  • Träningsglädje
  • Vatten
  • Varierad kost
  • Återhämtning
  • Mindfulness

Glöm för all del inte att andas. Det är så viktigt för huden och vår hälsa.

Förutom att göra produkter så utvecklar de spa koncept.

En hud i balans börjar med rengöring följt av en mist/ ansiktsvatten som återfuktar och balanserar PH värdet. Efter det är dags för serum och gärna ett med hyaluronsyra. En olja ger näring och viktiga fettsyror. Avsluta rutinen med en bra kräm som även skyddar.

Namnet kommer från deras mamma som var duktig på natur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *