Orgaid Organic Face Polish är en mild peeling för ansiktet. Den har mjuka korn men gör huden len. Den ska användas en till två gånger per vecka. Beroende på hur känslig hud du har så kan du mixa den med vatten och massera ansiktet mjukt i cirklar. Skölj sedan med varmt vatten. Hm jag tycker om den men jag försöker sluta med varmt vatten. De flesta hävdar att vi ska hålla oss till ljummet vatten vilket jag gjort 💦 Jag har alltså inte sköljt av den med varmt vatten men den ger bra resultat ändå. Huden blir mjuk och len och jag tycker man får ett fräscht glow.

Annons

Doften är lite kakaoaktig. Den innehåller brunt ris, honungskristaller, solrosolja och massa mer ekologiska naturliga produkter. Det som exfolierar är alltså honungskristallerna och riset.

Största minuset med Orgaid Organic Face Polish är tuben. Den är vacker att se på men smått omöjlig att få ut något ur. Man ska massera tuben och skaka den. Jag slet länge med att få fram något. Den hade varit bättre i burk men då blir ju hållbarheten kortare. Tyvärr klämde jag sönder tuben så innehållet härsknade så för mig vart hållbarheten ändå förkortad. Det finns en fin instruktion om hur du ska massera tuben men jag slarvade nog med massagen.

Asken runt gör mig kluven. Den är verkligen vacker men fyller inget syfte som inte tuben gör. Nu blir tuben lätt bucklig som ni ser på bilden men jag vill gärna undvika emballage. I-landsproblem men de ska ha en eloge för att de i alla fall inte har plast runt också. Jag undrar när vi lyckas få ner kartong runt våra produkter. Det känns sjukt att fylla en bil med bara papper så Orgaid är inte ensam om att använda kartong.

Det är en ekologisk och vegansk produkt. Förutom det så innehåller den inte parabener (synd för mig), formaldehyd, alkohol, ftalater, sulfat, gluten eller djurförsök. Vissa saker är trevligt att den inte innehåller vissa av sakerna på listan men ett milt konserveringsmedel hade ökat livslängden på produkten och jag hade sluppit att slänga halva tuben. Eftersom många jagar giftfria produkter så förstår jag att de listar allt den inte innehåller men jag är trött på skrämselpropaganda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *