Tester Makeup Okategoriserade Rouge

Pure Minerals Rouge

Pure Minerals Rouge är rouget om du vill glittra som en discokula. Bilden fångar inte riktigt hur glittrigt det är. Det här stora glitterflagor. Missförstå mig inte nu, jag är som en 5-åring ibland och älskar glitter. En vanlig tisdag nöjer jag mig med ett betydligt softare glow.

Min passion för glitter löser jag helst med produkter från Ztirl. De är helt utan mica och biologiskt nedbrytbara. Mica är en problematisk ingrediens som alla borde undvika.

Annons <br>

När jag googlade för att hitta pris och ingredienser så hittar jag inte rouget men foundationen har Mica som första ingrediens. Redan där har de tappat mig och jag lovar att inte köpa den igen. Om ni trodde att det räcker med att de har mica så har ni fel. S

Självklart använder de oseriösa påståenden om vad produkten INTE innehåller. Det är enligt marknadsföringslagen hårfint om du ens får. Om en produkt normalt inte innehåller en ingrediens så får man enligt lag inte marknadsföra att den är fri från den. Till deras försvar verkar bismuth ocychloride förekomma i mineralsmink. Pure Minerals är inte ensamma om att tramsa så men i mina ögon blir de mindre seriösa. Rätt kul med tanke på att jag gärna köper ekologiskt och äter ganska ”ren” mat och hemlagat.

Zinkoxiden ska ge solskydd men glittret ökar risken för brännskador. Med hänsyn till den oseriösa framtoningen hade jag gärna satsat på ett riktigt solskydd och inte litat på det lilla skydd du kan få av ett tunt lager foundation.

Annons <br>

Jag tycker inte om att totalsåga produkter och det här pudret har liksom ett batteri en positiv sida. Det ger inga utslag på mitt ansikte vilket är positivt för jag brukar få utslag av mineralsmink. Glittret begränsar användningen och det är lite för rosa men vid några tillfällen kan det här funka.

Det bästa med det här är att jag hittat en sorts mineralsmink som verkar fungera och den här kommer utan problem räcka hela mitt liv. Om jag tänker köpa Pure Minerals Rouge igen får ni gissa! Den verkar inte finnas mer så jag behöver inte fundera.

Relaterade inlägg

IS Clinical Etreme Protect spf30

IS Clinical Etreme Protect spf30

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar till Seth & Sally IS Clinical Etreme Protect spf30 är en mjukgörande och återfuktande dagkräm med Spf30 och antioxidanter. Den ska…

IS Clinical pro-heal serum advance

IS Clinical pro-heal serum advance

IS Clinical pro-heal serum advance är ett lugnande serum som ska jämna ut hudtonen. Den passar för hud med akne, rosacea och pigmenteringar men ska även kunna förbättra hudstrukturen.

Förutom antioxidanter innehåller IS Clinical pro-heal serum advance även en avancerad C vitamin (L-askorbinsyra) i en kombination av botaniska extrakt från olivblad och koppar tripeptid. E-vitaminet boostar andra antioxidanter som t ex vårt älskade glowvitamin C. A-vitamin förbättrar hudstrukturen och bevarar fuktnivån. Effekten det ska ha är att lugna huden och minska irritationer och inflammationer.

Actyva nutrizione ricca mask

Actyva nutrizione ricca mask

Actyva nutrizione ricca mask är en intensivbehandling för torrt och känsligt hår. Det ska göra håret mjukt, ge volym och lätt att reda ut. Självklart ska behandlingen även…

Garderobsrensning

Ibland behöver man göra en garderobsrensning och idag började jag. Shopping har alltid varit något jag gillar men en överfull garderob utan överblick är inte kul. På senaste…

Empties

Mitt i flyttkartongerna tar jag en liten paus och kollar på senaste tidens empties. Tydligen har jag inte använt ampuller och någon gammal produkt har krupit fram. Jag…

Kiehl's Midnight Recovery Concentrate ansiktsolja

Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate ansiktsolja

Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate ansiktsolja är en olja som ska minska fina linjer och rynkor. En liten fundering. Har du tänkt på varför det kallas för fina linjer…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *