Fänkålssoppa har en härlig smak och funkar jämt. Jag har toppat den med räkor ibland och tärnade frästa champinjoner ibland.
Jag tycker den är godast nylagad och det har aldrig blivit rester när jag lagat den så jag vet inte hur den blir uppvärmd.
Ingredienser
- 1 st fänkål
- 1 gul eller röd lök
- 1 klyfta vitlök
- 1 skvätt olivolja
- 8 dl vatten
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 2,5 dl soja eller risgrädde
- ,5 tsk salt
- vitpeppar
Instruktioner
- Skölj fänkålen och hacka fänkålen i mindre bitar. Fräs fänkålen i en stor kastrull i olivolja. Skala och hacka löken och tillsätt den. Rör runt och fräs i några minuter. Tillsätt vatten och buljongtärning. Koka fänkålen ca 30 minuter. Tillsätt grädde, salt och peppar. Smaka av med ev. mer salt och peppar Mixa den med mixerstav om du vill ha den slät. Jag föredrar bitar
Lämna ett svar