Silk’n dual clean är en i teorin bra produkt. En borste som effektivt rengör huden låter ju jättebra. Jag är inte ensam om att vilja ha en strålande ren och fin hy. Jag hittade en reklamfilm på YouTube om just den här.

Problemet är att måttfullhet är en konst få behärskar. Risken för överexfoliering är stor. Borstarna är som på en mediumtandborste vilket är för hårt för ansiktet. Man tror gärna att man är duktig när man gör en djuprengöring men om du använder den här 1-2 gånger per vecka, en vanlig peeling 1-2 gånger och någon produkt med syra och lite retinol ibland så vågar jag lova att huden till slut blir förstörd. Det tragiska är att vi är många som gör den missen.

Annons

Den har lite olika tillbehör och den jag tror är minst skadlig av dem är massagen. Massage är alltid bra och med en mjukgörande olja kan du nå bra resultat. Borsten är som sagt för hård men kan eventuellt passera som en ineffektiv kroppsborste en regnig dag med för mycket fritid.

Ska du få någon valuta för pengarna på en sån här så är den alltså bäst som en halvrisig massageapparat. Släng borsten om du är rädd om din hud.

Jag köpte min Silk’n dual clean på Elgiganten för några hundra när min hud var som sämst och nej, den vart inte bättre av den här.

Köpa igen? Nej, man blir klokare med åren


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *