Skin Candy sockervax
Skin Candy sockervax

Skin Candy sockervax är ett snyggt kit för hemmabruk. Det innehåller allt som du behöver för att göra en bra vaxning hemma men jag har såklart lagt till lite steg för att verkligen få bra resultat. Jag hittade dem på Hud & kosmetikmässan 2022 och deras monter var som en söt godisaffär. Asken ser ut som en tjock härlig bok och är snygg nog för att få ligga framme.

ANNONS

Min plan under hösten var att använda mitt klippkort på IPL för att hålla benen hårfria för gott. Jag har därför låtit bli att raka benen och salongen har krånglat och varit hopplös att nå. Till slut fick jag ett meddelande att hon är polisanmäld så nu står jag med långhåriga ben och försöker hitta något positivt och vad kan då vara bättre än att åtgärda vinterpälsen själv och spara pengar och tid i framtiden? Det är fantastiskt härligt att gå på salong men ibland är det hopplöst att få till tiden för att ta sig dit och ärligt talat så kostar det ganska mycket.

Konsistensen på vaxet är underbart. Den är mjuk och segflytande. En stor fördel jämfört med vanligt vax är att det inte behöver värmas. Jag har testat hemmavax och blir galen på att kladda ner micron med vax för att sedan bränna sig eller behöva värma mer. Ytterst få vill väl vaxa benen i köket och jag känner inte många som har micro i badrummet

ANNONS

Xylitolet ska vara antibakteriellt och Skin Candy sockervax är förstärkt med Xylitol för att göra vaxet mer lättarbetat och bättre för huden.

Innan jag vaxade la jag ju till ett steg och det var att göra en ordentlig exfoliering dagen innan. Det tar bort döda hudceller och ger ett bättre resultat. Om du tänker använda brun utan sol så råder jag dig att vänta 24h efter vaxningen för att få ett så jämt resultat som möjligt. Tänk även på hygienen när du vaxar hemma.

Annons

Kitet innehåller allt utom peeling och bomullsrondeller. Bomullsrondellerna behöver du för rengöringen. Rengöringssprayen skapar en bra bas och ska inte slarvas med. Damma sedan lite puder från påsen och bred på lite vax på området som du ska vaxa. Jag jobbar i små etapper för att inte slarva. Dela upp och vaxa smalben i en etapp och lår i omgångar så inte huden hinner bli kladdig eller opudrad.

Spateln som man applicerar med går att återanvända och även remsorna vilket känns miljövänligt och bra. Nu ska vi komma ihåg att jag är bra på att gå på salong men inte expert på att göra själv även om jag testar mycket för hemmabruk också.

Recension Kitet är bra och jag gillar att allt finns som man behöver. Det är även praktiskt att förvara allt i asken så man vet vart allt är.

Resultatet blir bra även om det är svårt att komma åt baksidan av låren och vaderna själv men med lite akrobatkonst så går det annars kan man ta hjälp av en vän.

Ben och armar fick bra resultat. Jag testade försiktigt mellan brynen men glömde puder och rengöring så det får en ny chans vid senare tillfälle. Under armarna fick jag inte så bra resultat men jag ska även testa det fler gånger. Det kan mycket väl vara jag som gjort fel men jag uppdaterar här löpande.

Skin Candy sockervax finns för 499kr

Köpa igen? Det finns refill av allt i kitet och jag kan definitivt tänka mig att använda det igen. Priset för startkitet motsvarar ju inte ens vad det kostar att vaxa benen på salong en gång

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *