I helgen var jag och sambon på Elite och de hade bra pris på spa i samband med övernattningen så vi passade på att besöka Sturebadet Marina Tower. Vår plan var kvällsspa men det var fullt så vi bokade förmiddag istället.

Annons

Lokalerna är fina men förbättringar pågår så det var inte 100% finish

Nu får ni komma ihåg att jag ibland är löjligt noggrann och dessutom ser som en kratta utan glasögon. Placeringen av duschprodukterna är enligt mig galen. De flesta börjar väl med att tvätta håret, applicera balsam och sedan tvåla in kroppen medan balsamet verkar. Den softa belysningen i duschen är underbar men det var svårt att se vilken produkt som man använde. Nu älskar jag schampot från Kerstin Florian, duschgelen doftar härligt men balsamet är en katastrof i mitt hår.

Annons

Att de håller på att renovera märktes även i duschen. Den första duschen jag tog gick det inte att reglera strålen på så jag bytte dusch.

Tofflorna är jag förvånad att de utsätter sina kunder för. Hotellgästerna fick ta badrock och tofflor från rummet och de är inte gjorda för blöta stengolv. Det kändes livsfarligt att halka runt i dem och enklast beskrivet var det som att ha tvålar på fötterna. I valet mellan att riskera fotvårtor och skallskador fick besöket genomföras barfota även om tofflor känns fräschare.

Otroligt söta påsar

Man kunde genomföra en egen hamamritual med deras produkter och det brukar vara trevligt. Nu ville vi mest bara relaxa så vi hoppade över det och behandlingar. Nördig som jag är hade jag nog börjat analysera dem. Jag saknade fruktfat. Det enda som fanns var lite nötter i receptionen där det även fanns vatten med citron och mynta. I spadelen fanns enbart vatten utan något och äpplen. Det kändes väldigt snålt med tilltugg i förhållande till spaentren. Ingen personal syntes till och bortser man från att lokalerna är trevligt designade och har en lugn atmosfär kunde vi lika gärna besökt en simhall.

Annons

Ångbastun i marmor är vacker och trevlig men kranen där man kan fylla sin skål med vatten för att svalka sig var borta. Stenen där man kan vila och utföra tvagning var upptagen hela besöket

Vanliga bastun har utsikt mot bassängen och bubbelpoolen. Det är skönt att värma sig och bara slappna av.

Bassängen var lite för kall för mig men självklart var jag tvungen att testa den och simma lite.

Bubbelpool är skönt men vi satt bara en liten stund för att mjuka upp kroppen efter Bionicpasset dagen innan. Pluspoäng för att vi slapp hånglande par i poolen.

Relaxsofforna var som gjorda för att luta sig tillbaka i och bara vara i. Det är extra avkopplande att ligga och studera taket och hitta symmetri i blommorna där.

Annons

Det är ett trevligt spa men det var små skavanker som jag inte är helt ok med. Rabatt när du är hotellgäst är trevligt men när du får en annan sorts badrock och toffla än övriga gäster känns det lite halvdant. Avsaknaden av frukt drar också ner men mest drar faktiskt tofflorna ner hela besöket. Jag saknar omtanken som är så skön på spa

Ett besök på Sturebadet Marina Tower kostade 595kr per person för hotellgäster under helg, jag är inte helt övertygad om att det är prisvärt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *