Instagram är fantastiskt trevligt att hänga på men som allt annat här på jorden så har det även baksidor. Jag vart kontaktad av en som ville bli min Sugardaddy på Instagram. Han hade en otrolig timing för jag hade förfärligt ont i ryggen och låg utslagen. I kombination av nyfikenhet och tristess så svarade jag. Det är på riktigt intressant hur de bygger konversationen. Han inledde klokt med att berömmer mitt jobb som jag lagt ner på min Instagram viket självklart ger pluspoäng. Jag lägger sjukt mycket tid på att lära mig om kost, skönhet och hälsa. Det är ju inte direkt ett gratis intresse så det är självklart välkommet att bidra i alla former för att visa uppskattning. Reklamlänkar ger verkligen inte mycket pengar och min länk här till Paypal har gett mig exakt 0kr.

Vi pratade lite kort på Instagram sen ville han att vi skulle prata vidare på Google Hangouts. Jag använder aldrig det så jag kan lika gärna avinstallera appen om jag upplevde några problem. Han skickade bilder på sig (troligen en bild på någon annan från Google) som ni ser var bilderna helt rumsrena. Om någon tar illa upp för att jag lägger ut hans namn så utgår jag ifrån att det är fakenamn. Han kallar sig alltså för Armstrong Mcdaid vilket låter påhittat som sjutton.

Ok elakt av mig att berömma hunden och inte honom men hunden är ju söt och jag är alltid ärlig.

Som ni ser var konversationen på nivå av ett brevväxlande barn. Han kom med en massa bullshit om att han var en affärsman. Om han vill framställa sig som en framgångsrik affärsman tror jag dunjacka sittande på golvet är fel look. Jag tror att jag aldrig hört en enda företagare presentera sig som affärsman men men… jag var ju mer nyfiken på att se när han skulle börja bluffa. Jag tror inte på någon vill ge mig pengar för mina krämkunskaper och jag är för gammal för att någon ska vilja ge något för min skönhet 😂

Som ni ser så var det rätt stel konversation.

Mina otroligt intressanta svar måste ju vara det som gjorde att han undrade om jag har PayPal…

Här började det bli riktigt underhållande. Han vill alltså skicka 2000 dollar till någon som svarar med ett ord lite nu och då… Det låter ju vackert med att han bara vill ha min ärlighet och lojalitet 🤣 Jag kan lätt räkna upp några i mitt umgänge som hellre skulle betala mig det för att slippa min ärlighet!

Inte nog med det, han ville att jag skulle vara online en viss tid när han skulle skicka pengarna. När jag skickar pengar via PayPal så når de mottagaren även om den inte sitter och väntar i andra ändan.

Eftersom jag är som en rabiat 5-åring så var jag inte online på tiden han sa. Ändå fick jag ett meddelande att pengarna var på väg. Ett helt ok tillskott under semestern om det hade varit på riktigt. Märkligt nog såg jag inga pengar så det svarade jag. Det var då jag skulle byta konversationsväg igen och kontakta hans chef via Whats App. Jag ljög och sa att jag är blyg och bad honom prata med sin chef. Efter lite dravel så tog nyfikenheten över igen och då fick jag fram vad de var ute efter.

Seriöst, PayPal tar inte ut en avgift för att ta emot pengar. Ni kan vara lugna, jag skickade exakt 0kr. Jag tror tyvärr att några går på det och kan jag rädda en från att falla för sånt här så blir jag glad. Det är sällan de med en stark ekonomi som går på sånt här.

Notera det lätt överlägsna tonfallet. Han, den världsvana affärsmannen som vill gynna en shopaholic i Sverige måste lära lilla mig hur PayPal fungerar. Extra löjligt är hur han även använder mitt namn för att understryka hur fel jag har och hur korkad jag är som anklagar honom för bedrägeri.

Hans svar när jag sa att jag pratat med PayPal är sött. Tydligen sköter hans chef om överföringar till hans sockerflickor och det låter ju som ett helt sund ansvarsfördelning.

Eftersom svaren vart så uttråkande när jag klargjorde att jag inte tänker skicka några pengar så lät jag bli att kontakta honom mer. Om någon av någon galen anledning skulle tro att han på något vis skulle vilja stötta mig så borde väl han veta vid det här laget att vi som hänger på Instagram har vår sjuka valuta för support. Alla jagar väl likes men det har jag fått lika många av som pengar.

Självklart har jag anmält konversationen till Instagram men de är ju upptagna med att ta bort memekonton. Han finns kvar på Instagram om någon mer vill ha kul!

Vi tar nätreglerna en gång till

  • Om något låter för bra för att vara sant är det nog så!
  • Det finns inget gratis – inte ens smink
  • Känns något fel är det nog fel
  • Är det rimligt? I det här exemplet hade kanske en kvinna som vill bidra med någon hundralapp vore trovärdigt
  • Kolla allt som känns fel, Google kan allt och därför lägger jag ut namnet så du kan hitta namnet vid en Googling

Vad vill jag då uppnå med det här långa inlägget? Några kommer säkert att skumma rubriken och tro att jag letar sugardaddy och de kan få avfölja mig eller leva vidare i fördomsfull okunskap. Det jag vill är att kanske rädda någon stackare från att drabbas av såna här bluffar. Eftersom de fortsätter så antar jag att några skickar pengar i hopp om att kanske få någon krona. Det är de som jag vill rädda från såna här dumheter. Ni som tror att någon kommer skicka pengar till en okänd människa utan att få något i utbyte bör ta en rejäl funderare. Om någon av någon outgrundlig anledning vill skicka pengar till mig så har jag PayPal men jag kommer inte betala någon avgift för att ta emot något.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *