Mantle The Miracle mask

Mantle The Miracle mask är Mantles senaste produkt. Det är en peelande mask som ska släta ut och ge lyster. Den kallas för ansiktsbehandling på burk och det ska jag såklart kolla närmare på om stämmer.

Masken ska användas på rengjord hud och sitta på 10-30 minuter. Om du har en väldigt tålig hud kan den även användas som nattmask. Skölj av med ljummet vatten i cirklande rörelser, eftersom den innehåller syror ska du vara försiktig runt ögonen. Av samma anledning är det extra viktigt med solskydd efter.

Vad innehåller då Mantle The Miracle mask? En blandning av mandel och laktobionsyra (PHA) ska skonsamt men effektivt avlägsna döda hudceller och göra huden slät. Marshmallowextrakt låter som något baserat på godis och det är till hälften sant. Man gjorde marshmallow från början av läkemalva och den är även känd för sina lugnande och läkande egenskaper. Panthenolen återfuktar och tillsammans ska allt göra huden slät och med en djup lyster.

Recension Glasburkar är snygga men brukar vara en dålig kombination med snygga golv eller på resor. Jag tycker ändå om den på något vis men vet att den inte får följa med i resväskan om det inte är något extraordinärt inplanerat och då lägger jag hellre mask innan eller tar med i en liten plastburk.

Om man har en tålig hud ska man kunna sova med den. Jag tycker den känns lite för klibbig för att vara skön att sova med. Den har en lätt klibbig känsla men det kan vara helt ok på en annan hudtyp.

Är det då ansiktsbehandling på burk? Man får en mild men effektiv exfoliering med syrorna. Huden blir återfuktad och utan de lugnande ingredienserna hade nog inte min hud klarat av masken. Fina linjer och rynkor slätas ut och man får verkligen lyster. Jag tycker det är en effektiv mask men en ansiktsbehandling innehåller ju även massage, en trevlig terapeut och en vacker miljö. Nu brukar jag ibland tända härliga ljus och även göra lite ansiktsmassage men det når inte fram till hela upplevelsen i en burk. Något det däremot är så är det en bra mask som gör att man kan dra ut lite på tiden mellan salongsbesöken vilket plånboken uppskattar.

Den är såpass effektiv att jag fick dra ner på peeling och de dagar jag lägger masken har jag inte vågat använda Mantle The Retinol Serum utan hållit mig till Yellow Rose sensitive skin care face serum istället. Det här är en såpass effektiv mask att den ska användas med försiktighet om du har en känslig hud vilket även Mantle påpekar.

Mantle The Miracle mask finns hos Mantle för 950kr

Köpa igen? Det kan jag absolut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *