You look good eye lash serum
You look good eye lash serum

Inlägget innehåller reklamlänkar

You look good eye lash serum är ett serum som ska ge långa och välvårdade fransar utan att skada ögonen. Den lanserades på Hud & Kosmetik 2023

Det ska appliceras på ren hud och helst ska du inte nyss ha använt en oljebaserad rengöring eftersom den kan lämna en hinna som hindrar serumet från att tränga in. Ett tunt lager räcker och du kommer inte få bättre resultat om du lägger på mycket eller flera gånger om dagen. Som med alla fransserum ska det appliceras vid franskanten. Har du väldigt känsliga ögon kan vissa tycka att det är bättre att applicera serumet på morgonen eftersom du inte blinkar in serumet i ögonen lika mycket som du kan göra på natten. Jag gissar att det är klokt att låta serumet absorberas en stund innan du lägger makeup.

Vad ska då ge långa välvårdade fransar i You look good eye lash serum? Hyaluronsyra ska göra dem mjuka och fylliga. Panthenol ger näring och vårdar. Bimatoprost är den aktiva ingrediensen som ska stimulera fransarna att växa. Det används även mot grönstarr men i andra doser och på annat vis. Visste du att fransserum kom till när de behandlade just starr och såg att patienterna fick långa fransar? Allantoin lugnar huden för att minska risken för allergiska reaktioner.

Recension Designen påminner mer om eyeliner än mascara och det är bra. Ju mindre risk för att blanda ihop produkter desto bättre.

Penseln är utformad så det är lätt att nå franskanten. Jag vill ha serumet så nära fransroten som möjligt och med den här är det lätt att nå.

Om man får långa voluminösa fransar återkommer jag med.

You look good eye lash serum finns hos Lyko för 360kr

2 svar på “You look good eye lash serum”
 1. Vi var förbi den montern också 😉 Undrade just vad innehållet bestod av.

  Prostaglandinanaloger (PGA) som Bimatoprost samt även Isopropyl cloprostenate (IC) är ju som du skriver från grunden en läkemedelssubstans för att behandla högt tryck i ögonkammaren (Glaukom/Grön Starr) En av ’biverkningar ’visade sig ge positiva resultat med fylligare och mörkare ögonfransar.

  Visst den substansen är effektiv men det finns även en stor risk för allvarliga biverkningar även i fransserum som innehåller dessa substanser även om koncentrationen är lägre i ett fransserum jämfört med ögondropparna.

  Jag vet att du är påläst om detta men vill i alla fall påpeka att det finns risk för reaktioner. Läkemedelsverket avråder från att använda sådan fransserum pga av att det inkommit rapporter om allvarliga biverklninga och redan 2012 beslöt Läkemedelsverket att förbjuda vissa ögonfransserum som innehåller prostaglandinanaloger.

  Du vet att jag inte ger några pekfingrar varken hit eller dit vill bara uppmärksamma att substansen inte är att leka med, även om den kan ge väldigt bra resultat.

  Jag tar ju dagligen ögondroppar mot Grön Starr och har gjort så sedan 2013. Livslång behandling dessvärre men allt för att sakta ner processen av att förlora synen. Jag önskar dock att jag slapp utsätta ögon/kroppen för dessa substanser.

  Så länge som man själv är insatt i vad man använder och vet om riskerna och det helt upp till var och en att använda en produkt =)
  Kram

  1. Otroligt klokt påpekande och framfört på ett lugnt och balanserat sätt. Du är verkligen en sann förebild.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *